De poort naar de Duin- en Bollenstreek

Hillegom is de noordelijkste gemeente van de Duin- en Bollenstreek. Wie meer wil weten van deze prachtige bloemenstreek, start hier met ontdekken. Met het strand en vele andere natuur- en recreatiegebieden op fietsafstand heerst er een rustige, landelijke sfeer.

De gemeente heeft een openluchtzwembad, de eerste drift trike baan van Nederland, pluktuinen én een uitstekend winkelcentrum. Het is een dorp met een rijke historie. De dorpspomp met het naastgelegen Hof vertellen het verhaal van de voorouders van de huidige heer van Hillegom, Jan Six.

Ontdek de Pracht van Dahlias

Vanaf half augustus staat de Duin- en Bollenstreek weer in het teken van de dahlia’s. Er zijn in deze periode veel activiteiten. Van toeren langs de showtuinen tot de jaarlijkse  Dahliamozaïekwedstrijd.

De afgelopen jaren is deze veelzijdige zomerbloem enorm in populariteit toegenomen. De dahlia is een gekleurde sprankelende bloem die zeer rijk en lang bloeit, vanaf midden in de  zomer tot oktober In tegenstelling tot de voorjaarsbloeiers zijn dahlia’s geen bollen maar knollen.

Tegenwoordig bestaan er meer dan 62.000 verschillende gecultiveerde soorten in alle kleuren, vormen en maten.  Deze fleurige kleurexplosies zijn echte blikvangers. De showtuinen in de streek bieden een unieke kans om de diversiteit en schoonheid van dahlias van dichtbij te bewonderen.

Tijd voor Dahlia's!