Startpagina

Een uniek landelijk gebied midden in de Randstad, dat is de Duin & Bollenstreek. Met de wereldberoemde bollenvelden, vele kilometers strand, gezonde zeelucht en een uitgestrekt duingebied. Tussen de oer-Hollandse polders met molens en weidse luchten vind je de schilderachtige Kagerplassen. Ontdek de regio per fiets, struin door de natuur of trek erop uit per boot. En het is een prima uitvalsbasis voor een dagje stad: aan de rand van de Duin & Bollenstreek vind je de karakteristieke historische steden Leiden en Haarlem. En ook Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht zijn snel bereikbaar. 

Heerlijk even uitwaaien, ook in de herfst! Maak een lange wandeling langs het strand of stap op de fiets voor een poldertocht met prachtige wolkenluchten. Lekker in beweging en je hoofd weer leeg. Er valt zoveel te ontdekken in de Duin en Bollenstreek!

 • Noordwijk

  Een plek om verliefd op te worden. Ontspannen, genieten en opladen, dat kan het hele jaar door in Noordwijk.

 • Lisse

  Bloemendorp Lisse is omringd door de bollenvelden, de Kagerplassen en de Keukenhof.

 • Warmond

  Kunst, historie en watersport staan centraal in dit charmante authentieke dorp tussen polders en plassen.

 • Hillegom

  Het dorp midden tussen de bollenvelden waar de Bollenstreek zijn oorsprong vond.

De natuur in

Bijzondere en unieke plekken in de natuur zijn overal in de Duin en Bollenstreek te vinden. Ga eens lekker struinen door bos en duin, uitwaaien of zonnen aan zee of ontdek de fraai aangelegde tuinen van één van de vele landgoederen en buitenplaatsen in onze streek.

Fietsers, wandelaars en watersportliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het gevarieerde polder- en plassengebied rondom Warmond aan de Kaag. Genietend op de fiets, te voet of op het water kom je helemaal tot rust.

Inspirerende natuurtips