Een uniek landelijk gebied midden in de Randstad, dat is de Duin & Bollenstreek. Met de wereldberoemde bollenvelden, vele kilometers strand, gezonde zeelucht en een uitgestrekt duingebied. Tussen de oer-Hollandse polders met molens en weidse luchten vind je de schilderachtige Kagerplassen. Ontdek de regio per fiets, struin door de natuur of trek eropuit per boot. En het is een prima uitvalsbasis voor een dagje stad: aan de rand van de Duin & Bollenstreek vind je de karakteristieke historische steden Leiden en Haarlem. En ook Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht zijn snel bereikbaar. 

Heerlijk even uitwaaien, ook in elk seizoen! Maak een lange wandeling langs het strand of stap op de fiets voor een poldertocht met prachtige wolkenluchten. Lekker in beweging en je hoofd weer leeg. Er valt zoveel te ontdekken in de Duin en Bollenstreek!

 • Noordwijk

  Een plek om verliefd op te worden. Ontspannen, genieten en opladen, dat kan het hele jaar door in Noordwijk.

  Noordwijk
 • Lisse

  Bloemendorp Lisse is omringd door de bollenvelden, de Kagerplassen en Keukenhof.

  Lisse
 • Warmond

  Kunst, historie en watersport staan centraal in dit charmante authentieke dorp tussen polders en plassen.

  Warmond Waterlust terras
 • Hillegom

  Het dorp midden tussen de bollenvelden waar de Bollenstreek zijn oorsprong vond.

  Hillegom

Wandelkaart Visit Duin en Bollenstreek

Visit Duin- en Bollenstreek heeft een nieuwe wandelknooppuntenkaart voor het wandelnetwerk Duin- en Bollenstreek uitgebracht. Deze mooie nieuwe kaart omvat een duidelijk overzicht van alle wandelknooppunten in onze veelzijdige streek plus 20 wandelroutes onderverdeeld over de thema’s Bollen en Bloemen, Historisch Erfgoed, Bos, Strand en Duinen en Polders en Plassen. 

De wandelkaart kost 5 € en is onder andere te koop bij:  VVV Noordwijk - Tourist Info, VVV Noordwijkerhout, VVV Lisse (in Museum de Zwarte Tulp), VVV Warmond aan de Kaag, de Readshop Hillegom