Startpagina

Een uniek landelijk gebied midden in de Randstad, dat is de Duin & Bollenstreek. Met de wereldberoemde bollenvelden, vele kilometers strand, gezonde zeelucht en een uitgestrekt duingebied. Tussen de oer-Hollandse polders met molens en weidse luchten vind je de schilderachtige Kagerplassen. Ontdek de regio per fiets, struin door de natuur of trek eropuit per boot. En het is een prima uitvalsbasis voor een dagje stad: aan de rand van de Duin & Bollenstreek vind je de karakteristieke historische steden Leiden en Haarlem. En ook Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht zijn snel bereikbaar. 

Heerlijk even uitwaaien, ook in elk seizoen! Maak een lange wandeling langs het strand of stap op de fiets voor een poldertocht met prachtige wolkenluchten. Lekker in beweging en je hoofd weer leeg. Er valt zoveel te ontdekken in de Duin en Bollenstreek!

 • Noordwijk

  Een plek om verliefd op te worden. Ontspannen, genieten en opladen, dat kan het hele jaar door in Noordwijk.

 • Lisse

  Bloemendorp Lisse is omringd door de bollenvelden, de Kagerplassen en Keukenhof.

 • Warmond

  Kunst, historie en watersport staan centraal in dit charmante authentieke dorp tussen polders en plassen.

  Foto iets rechter gezet.
 • Hillegom

  Het dorp midden tussen de bollenvelden waar de Bollenstreek zijn oorsprong vond.

Op naar het voorjaar!

Niks zo mooi als die uitgestrekte kleurrijke velden met voorjaarsbloeiers in alle kleuren van de regenboog. De bloeiende bloemenvelden in de Duin en Bollenstreek hebben een enorme aantrekkingskracht op bezoekers.

Nergens ter wereld beleef je het voorjaar zo sterk als in deze streek. Je ziet de bomen weer langzaam groen worden, de vogeltjes fluiten en de natuur laat een explosie aan kleuren zien. Zo'n kleurrijk landschap is een lust voor het oog en het zorgt dat je eropuit wilt gaan, de omgeving verkennen.

Een dagje Keukenhof, een kijkje in de kas, meer leren over de geschiedenis van de tulp, pluk je eigen boeket of maak een selfie in de Tulip Barn. Combineer de veelzijdige attracties en ontdek onze kleurrijke streek! Er is zoveel te beleven. De leukste tips hebben we voor je op een rij gezet.

 

Lente in de streek

Wandelkaart Visit Duin en Bollenstreek

Visit Duin- en Bollenstreek heeft een nieuwe wandelknooppuntenkaart voor het wandelnetwerk Duin- en Bollenstreek uitgebracht. Deze mooie nieuwe kaart omvat een duidelijk overzicht van alle wandelknooppunten in onze veelzijdige streek plus 20 wandelroutes onderverdeeld over de thema’s Bollen en Bloemen, Historisch Erfgoed, Bos, Strand en Duinen en Polders en Plassen. 

De wandelkaart kost 5 € en is onder andere te koop bij:  VVV Noordwijk - Tourist Info, VVV Noordwijkerhout, VVV Lisse (in Museum de Zwarte Tulp), VVV Warmond aan de Kaag, de Readshop Hillegom