Duin en Bollen 4daagse van start

De Duin en Bollenstreek krijgt een eigen wandelvierdaagse. In de herfstvakantie van 2022 wordt de eerste editie van de Duin en Bollen Vierdaagse georganiseerd. Een jaar eerder, op 23 oktober 2021, zal er een voorproefje van een dag worden gehouden, met start en finish in Noordwijk. De nieuwe stichting Energiek en Gezond door Wandelen heeft Tjeerd Scheffer, de organisator van de Leiden Marathon, gevraagd hierin de leiding te nemen. Het doel is om in vijf jaar tijd 25.000 deelnemers aan de start te krijgen.
 

Tjeerd Scheffer neemt het stokje over van Noordwijk Marketing. Het wandelfestijn komt voort uit de businesscase Gezonde en Energieke Regio uit de Economische Agenda Duin en Bollenstreek, die succesvol is uitgewerkt en afgerond onder de vlag van Noordwijk Marketing, ‘Met een vierdaags wandelevenement kunnen we de diversiteit van de Duin en Bollenstreek als gezonde en energieke regio laten zien en kunnen we het seizoen verlengen’, aldus Quirine Kamphuisen, directeur-bestuurder van Noordwijk Marketing. ‘Een zeer kansrijk evenement voor bewoners, ondernemers en bezoekers van de hele regio’. Dit onderschrijft ook de Koninklijke Wandel Bond Nederland die officieel partner is geworden van de nieuwe Vierdaagse.

Thema’s De Duin en Bollen Vierdaagse kenmerkt zich door beleving en gezondheid. Met aandacht voor de streekthema’s zoals zee en duin, bloemen en bollen, Hollandse plassen en cultuur en historie maar ook voor gezonde voeding, bewegen en een gezonde leefstijl. Naast een divers randprogramma met muziek en entertainment.

Afstanden De afstanden zijn voorlopig bepaald op 40 kilometer, 30 kilometer, 20 kilometer en 15 kilometer. Het plan is om ook kinderen 5 kilometer te laten wandelen. Tevens kan er een dagkaart worden gekocht, behalve op de finaledag. Die feestelijke dag wordt gereserveerd voor de wandelaars die alle dagen hebben volbracht.

Sneak preview De Duin en Bollen Vierdaagse wordt gehouden op donderdag 27 oktober tot en met zondag 30 oktober 2022. Dit jaar wordt op 23 oktober een eendaagse gehouden met de afstanden 20 en 10 kilometer, waarbij de organisatie de wandelaars alvast sfeer wil laten proeven. De organisatie noemt het een sneak preview.

Meedoen Directeur Tjeerd Scheffer wil de bewoners laten meedoen: “Het moet een evenement worden dat door de mensen uit de streek zelf gedragen wordt. Dat zij aan de wandelaars laten zien dat zij trots zijn op hun dorp, maar dat zij ook helpen met de verzorging of met de verkeersmaatregelen in hun dorp. Gewoon, omdat je een feestje, in dit geval een wandelfeestje, samen viert”.

De bedoeling is dus dat de bewoners en ondernemers participeren in het nieuwe evenement en de wandelaars met veel enthousiasme in hun dorp begroeten. Voor de organisatie worden daarom veel vrijwilligers gevraagd om te helpen bij allerlei werkzaamheden. Zij kunnen zich melden bij info@db4daagse.nl of bellen naar 071- 58200434.

Bekijk het interview van Omroep BO met Tjeerd Scheffer

Op een rij 
Naam: Duin en Bollen Vierdaagse
Data: donderdag 27 oktober tot en met zondag 30 oktober 2022
Afstanden: 40km – 30 km – 20km – 15 km en kids 5 km
Dorpen: Hillegom – Lisse – Noordwijkerhout – Noordwijk –Sassenheim – Voorhout –
Warmond –Katwijk – Rijnsburg – Valkenburg en een toefje Leiden

Test-event: zaterdag 23 oktober 2021 Afstanden: 20km – 10km 

Website: db4daagse.nl E-mail: info@db4daagse.nl