Beleef de lente in de Duin en Bollenstreek

In de lente bezoek je natuurlijk de Duin en Bollenstreek! Nergens ter wereld beleef je het voorjaar zo sterk als in deze streek. Je ziet de bomen weer langzaam groen worden, de vogeltjes fluiten en de natuur laat een explosie aan kleuren zien. Zo'n kleurrijk landschap is een lust voor het oog en het zorgt dat je eropuit wilt gaan, de omgeving verkennen. En of je nu een dagje komt of wat langer wilt blijven er is genoeg te doen, te ontdekken en te beleven! 

Respect our pride!

Sta je aan de rand van zo'n felgekleurde bloemenzee, dan is de verleiding groot om even tussen de bloemen te gaan staan. Toch vragen we je nadrukkelijk om de velden niet in te lopen. De bloemen en bollen raken makkelijk beschadigd. Ook als je heel voorzichtig bent, kun je via je schoenen plantenziektes het veld in brengen. En dat betekent een flinke schadepost voor de kwekers. Dus maak je mooiste bloemenfoto of selfie aan de rand van het veld!

Wil je toch een foto tussen de bloemen? Bezoek dan een van de locaties die daar speciaal voor ingericht zijn.

 

Bloemenattracties en uitstapjes

Kortste weg naar de bollenvelden

Waar zijn de bollenvelden en bloeien ze al? De Flower Map beantwoordt je vragen! Met deze handige online kaart kun je de kleurrijke bollenvelden moeiteloos vinden.

Via de herkenbare iconen zie je in een oogopslag de locaties van de bloemenvelden. Klik op het groene tulpenicoon en je ziet op de foto hoe de velden er deze week bij liggen.

Op de kaart vind je ook de parkeermogelijkheden als startpunt voor jouw wandeling of fietstocht, adressen voor fietsverhuur én natuurlijk de leukste bezienswaardigheden en attracties. 

Bekijk de Flower Map

... of loop even binnen bij een van de VVV's

Heb je vragen of wil je advies op maat? Neem dan even contact op met een van onze VVV's. Je koopt er ook kaarten met alle fiets- of wandelknooppunten. Zo kun je zelf de leukste routes uitstippelen. Onze gastvrije medewerkers helpen je graag op weg!