Tijd voor Dahlia's

In de Bollenstreek kun je bijna het hele jaar door genieten van bloemen op het land. In het vroege voorjaar laten de narcissen, de hyacinten en de tulpen hun mooiste kleuren zien. Nu is het de beurt aan de dahlia's. Bloeiende dahlia's zijn een feest! Het is niet voor niks dat steeds meer mensen enthousiast worden van deze kleurenbommetjes. Met een enorme verscheidenheid aan kleuren, soorten en maten is er voor iedereen wel een favoriet. Wil je dit zelf ervaren? Van half augustus tot ver in de herfst zijn showtuinen te bezoeken, leuke workshops te volgen, vele activiteiten en kun je je eigen boeket dahlia's plukken!

Ben jij enthousiast geworden? Wij wel en we nodigen je graag uit om kennis te komen maken met deze veelzijdige kleurrijke bloemen; het is tijd voor dahlia's!

 

Dahlia Mozaïekwedstrijd

Eind augustus/begin september staat de Duin en Bollenstreek jaarlijks in het teken van de dahliamozaïeken, inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement in de streek.

Elk jaar, aan het einde van de zomer, gaan enthousiaste vrijwilligers en ondernemers uit de Bollenstreek aan de slag met de kleurrijke dahlia's. In groepsverband ontstaan er prachtige kunstwerken die absoluut de moeite waard zijn om te komen bewonderen.

De deelnemende dorpen zijn Voorhout, Lisse, Hillegom, De Zilk en Noordwijkerhout

Dahlia Mozaïekroutes en meer informatie

Dahlia showtuinen in onze streek

Bollenstreek Bloemenroute

Fiets langs de mooiste en kleurrijkste plekjes van de Duin- en Bollenstreek met de Bollenstreek Bloemenroute. Deze route brengt je langs het strand, de duinen, unieke bloemenkwekerijen en monumenten zoals de Kasteeltuinen van Keukenhof en ‘t Huys Dever. Je ontdekt tijdens de route de veelzijdigheid van de Bollenstreek en de schoonheid van zomerbloemen zoals de Dahlia en de Canna.

Tijdens de route kom je langs schitterende locaties. Van natuurgebieden en monumenten tot prachtige showtuinen met zomerbloemen. Vanaf ongeveer de tweede helft van augustus tot veelal in oktober kun je op diverse plekken de Dahliashowtuinen bewonderen. 

 

Bekijk deze zomerbloemenroute

Van knol tot bloem

De dahlia’s bloeien weer! Van pastelkleurig tot fel gekleurd en in duizenden vormen en maten maar allemaal even mooi en uniek.

De dahlia vindt haar oorsprong in Mexico en is familie van de zonnebloem, het madeliefje, de chrysant en de zinnia. De dahlia is een knolgewas en groeit op bijna elke bodemsoort, maar kan ook in een pot worden gehouden.  Met een bloeitijd van half augustus tot ver in de herfst zorgt de dahlia voor een kleurexplosie op de velden en in de showtuinen in de Duin- en Bollenstreek.

De uitbundig bloeiende dahlia heeft niet alleen een grote aantrekkingskracht op mensen maar is ook zeer geliefd bij bijen, hommels en vlinders!

 

Toeren langs de zomerbloemen