Wandelen in de Duin en Bollenstreek

Zin in een wandeling? In de Bollenstreek is het heerlijk wandelen. Ontdek deze prachtige streek via het Wandelnetwerk Duin en Bollenstreek. In totaal 100 kilometer bewegwijzerde wandelroutes. Daar is de natuur nog dichtbij, zie je planten en bloemen en daar hoor je de vogels zingen. Om je een handje te helpen zijn er in het land overstapjes en bruggetjes gemaakt en avontuurlijke trekpontjes zorgen op een aantal plaatsen voor de oversteek.

Kies je voor een flinke dagwandeling of toch liever voor een kort ommetje? Er is voor ieder wat wils. De prachtige omgeving is een lust voor het oog en je komt er helemaal tot rust. Kom wandelen en ontdek waarom wij zo dol zijn op dit unieke stukje Nederland!

Wat is een wandelknooppunt?
De Wandelknooppunten wijzen je de weg. Een wandelknooppunt is een genummerde kruising of splitsing in een regionaal wandelnetwerk. Een wandelpad of rustige weg vormt de verbinding tussen die punten. Bij de meeste wandelingen volg je deze wandelknooppunten. Loop je ergens vast, meld dit vooral bij het meldpunt routes.

Historisch erfgoed

Polders, plassen en weilanden

Bollen en Bloemen

Bos, Strand en Duin

Wandelkaart Visit Duin en Bollenstreek

Visit Duin- en Bollenstreek heeft een nieuwe wandelknooppuntenkaart voor het wandelnetwerk Duin- en Bollenstreek uitgebracht. Deze mooie nieuwe kaart omvat een duidelijk overzicht van alle wandelknooppunten in onze veelzijdige streek plus 20 wandelroutes onderverdeeld over de thema’s Bollen en Bloemen, Historisch Erfgoed, Bos, Strand en Duinen en Polders en Plassen. De wandelkaart kost 5 € en is onder andere te koop bij:

VVV Noordwijk - Tourist Info, VVV Noordwijkerhout, VVV Lisse (in Museum de Zwarte Tulp), VVV Warmond aan de Kaag, de Readshop Hillegom

Wandelroutes per dorp

Kijk ook eens op de wandelpagina's van Noordwijk, Lisse, Warmond of Hillegom voor nog veel meer mooie routes en voor verschillende themaroutes per dorp!