Landgoederen in de Duin en Bollenstreek

Kastelen, prachtige buitenplaatsen en eeuwenoude landgoederen met koetshuizen, oranjerieën en fraaie parken: het zijn prachtige plekken vol verhalen die het landschap van de Duin en Bollenstreek karakter geven. Inmiddels ziet het landschap en het leven in de streek er heel anders uit, maar er zijn opvallend veel buitenplaatsen en landgoederen bewaard gebleven. Overal is de bijzondere geschiedenis voelbaar. Niet alleen in de prachtige huizen en historische interieurs, maar ook in de omliggende landschapstuinen en parkbossen. Ontdek deze groene oases waar je tot rust kunt komen en laat je terugvoeren in de tijd.

Landgoed Keukenhof

Het landgoed van Kasteel Keukenhof is dé plek om even lekker te ontspannen en te genieten van historisch erfgoed, prachtige tuinen en leuke activiteiten. 

In de kasteeltuin en het naast gelegen bos kun je heerlijke wandelingen maken en voor de jongste bezoekers is er een speciale kabouterroute. Een kleine speeltuin en een uitgebreide kinderboerderij maken een bezoek aan het landgoed de moeite waard. 

Wil je Kasteel Keukenhof eens van binnen zien? Het kasteel opent enkele malen per jaar haar deuren. Kom langs tijdens Open Monumentendag of de Dag van het Kasteel om het kasteel van binnen te bezichtigen.

Ontdek de leuke activiteiten

Fietsen en wandelen langs historische plekken

Genieten van mooie vergezichten

85 traptredes leiden je naar het uitkijkpunt op 14 meter hoogte. Ben je boven? Geniet van het  prachtige weidse uitzicht over het b(l)oeiende bollenlandschap van de Hoogeveense en Lageveense polder, de Zilkerpolder en Landgoed Keukenhof.

Het openbare uitkijkpunt ligt op de terp van Tespelduyn ligt in Nationaal Park Hollandse Duinen en aan het regionale wandel- en fietsknooppuntennetwerk. In het uitkijkpunt vind je een bord boordevol informatie over dit unieke landschap.

 

Op avontuur in het bos

Hebben jullie het klimbos al ontdekt? Het avontuurlijke speel- en activiteitenbos is bedacht en ontworpen door kinderen voor kinderen.

In het bos kom je steeds weer obstakels tegen waar je kunt balanceren over boomstammen en loopbruggen, klimmen en klauteren in de netten en slingeren aan touwen. Een heerlijke plek in het bos om te spelen met je vriendjes en vriendinnetjes.

Aan de overzijde van het klimbos kun je samen met je ouders nog wat cultuur snuiven. Bij De Spiegelvijver kun je via boomstammen het water oversteken, en de uitdaging is om droog de overkant te halen. Neem voor de zekerheid droge kleren mee!

Ontdek het klimbos