Varen op de Kaag en verder

Wie Warmond zegt, die zegt Kagerplassen. Dit oudste watersportgebied van Nederland is nog altijd een van de populairste watersportlocaties van ons land. Je vindt er gezelligheid en evenementen, zoals de traditionele Kaagweek, de Schippertjesdagen, de Turfrace en de Strontrace, maar ook volop rust en natuur. Wil je het water op, dan heb je volop keus: met een zeilboot, een sloep, een kano of een sup. Of je boekt een rondvaart of een dagtocht. Ben je wandelend of met de fiets, dan steek je over met een van de pontjes. En natuurlijk geniet je op een van de terrassen van het fantastische uitzicht, onder het genot van een hapje en een drankje.

 

De Kagerplassen

De Kagerplassen zijn een eeuwenoud veenweidengebied middenin de Randstad. Een uniek gebied dat zich uitstrekt van de Haarlemmermeer tot aan Leiden. Je vindt er een landschap als een oud-Hollands schilderij: weilanden met koeien, slootjes en dijken, monumentale molens, pittoreske dorpjes en natuurlijk de echte Hollandse luchten. 

Of je nu schipper bent, of liever vaste grond onder de voeten houdt, in dit groen-blauwe gebied ben je er even helemaal tussenuit. 
Welkom op de Kagerplassen!

 

 • Een boot huren

  Wie de kaart van Warmond ziet, wil zelf de omgeving verkennen via het water. Heb je zelf geen boot, dan heb je in Warmond volop mogelijkheden om er eentje te huren.

  Lees meer
  Een boot huren
 • Kano's en sups huren

  Met een kano of SUP ontdek je de omgeving op eigen spierkracht. Al peddelend vind je je weg door het dorp én kom je zelfs door de kleinste boerenslootjes in de polders.

  Lees meer
  Kano's en sups huren
 • Vaarroutes rondom Warmond

  Zin om een tocht te maken? Wat dacht je van de Kaagwaterroute, de 66 Bruggenroute door het centrum van Leiden, of de meerdaagse Molens en Meer-tocht?

  Check de vaarroutes
  Vaarroutes rondom Warmond Kaagwaterroute
 • Evenementen

  Beleef ze mee, de jaarlijkse hoogtepunten van het Warmondse watersportsseizoen: de Kaagweek, de Schippertjesdagen, de Turfrace en de Strontrace. Een bezoekje waard!

  Lees meer
  Evenementen schippertjesdagen

Blijf een nachtje in Warmond

Blijf een nachtje in Warmond om het gezellige dorp beter te leren kennen! Maak een wandeling door de pittoreske dorpskern met zijn vele monumenten, doe op je gemak je inkopen en geniet van de fijne terrassen en de veelzijdige horeca. Van snackbar tot sterrenrestaurant – en alles er tussen in. De jachthavens in en om het dorp hebben een ruim aanbod passantenplekken. Voor wie juist volop rust, ruimte en natuur wil ervaren, zijn rond de Kagerplassen ligplaatsen beschikbaar. Zonder voorzieningen, maar met de mooiste zonsondergangen! 

Jachthavens in en om Warmond

Passantenplaatsen

Rederij van Hulst

Een dagje volledig verzorgd het water op? Ga mee met een dagtocht, arrangement of rondvaart van Rederij van Hulst. Bijvoorbeeld over de Kagerplassen of vele andere bestemmingen in de wijde omgeving. Je kunt in verschillende plaatsen aan boord gaan.

Bekijk het aanbod van Rederij van Hulst
Rederij van Hulst River Queen

De Hylke Tromp

Op de Warmondse wateren zie je regelmatig een traditionele platbodem varen: de 'Hylke Tromp'. De honderd jaar oude gerestaureerde Kagenaar werd gebruikt voor het vervoer van goederen en landbouwproducten. Een van de weinige die nog in de vaart is. Varend cultureel erfgoed dus, dat het beeld van de Kagerplassen met zijn natuur, molens en oud-Hollandse vergezichten compleet maakt. Vrijwilligers varen het schip én steken de handen uit de mouwen bij het jaarlijkse onderhoud. Regelmatig worden er vaartochten georganiseerd. Vaar je ook een keer mee?

Meer informatie over de Hylke
Hylke Tromp
 • Hylke Tromp

Oversteken met veerpontjes

Lekker genieten aan het water

Op de hoogte blijven van nieuws uit Warmond? Volg Warmond op de Kaag via  of . Of schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!