Evenementen in het watersportseizoen

Het watersportseizoen rond de Kaag, dat betekent bijna wekelijks wedstrijden. En in Warmond is dat vaak óók reden voor een feestje. Naast de reguliere zeilwedstrijden komt ook de bruine vloot tijdens het seizoen verschillende keren in actie. Stoere mannen op historische schepen, die zeilend, bomend en roeiend de strijd met elkaar aanbinden. Tradities met verhalen over turf en stront. en natuurlijk voldoende jenever. En dan zijn er natuurlijk elk jaar de Warmondse Schippertjesdagen, een weekend vol nostalgische schepen, shantykoren en vooral veel gezelligheid.

 • Westlander Zeildagen

  Terug in de tijd tijdens deze wedstrijd met historische schepen! De Westlanders, Kagenaars, Tjalken, Aken en andere schepen, zijn vaak meer dan negentig jaar oud en kunnen onderling nog altijd een spannende wedstrijd zeilen.

  Lees meer
  Westlander Zeildagen
 • Kaagrace

  Het grootste roei-evenement van de Hollandsche Plassen met vooral historische sloepen vanuit het hele land. Vaar mee en zie 1000 roeiers 5 uur lang tot het gaatje gaan! 

  Lees meer
  Kaagrace Kaagrace
 • Kaagweek

  In de tweede week van juli wordt jaarlijks de Kaagweek gehouden. Een weergaloos zeilevenement voor top-zeilers en publiek, met vermaak voor jong en oud. Uiteraard staat het zeilen centraal, maar ook op de wal is er een mooi aanbod aan activiteiten en entertainment. 

  Lees meer
  Kaagweek Kaagweek
 • Gouden Gaffelwedstrijden

  Geniet van traditionele zeilschepen van zo'n honderd jaar oud tijdens deze tweedaagse zeilwedstrijd.

  Lees meer
  Gouden Gaffelwedstrijden

Warmondse Schippertjesdagen

Elk jaar het tweede weekend van september: twee dagen vol boten, marktjes, nostalgie en gezelligheid tijdens de Schippertjesdagen.

Hollandser dan dit kan het niet. Boten, vlaggen, zangkoren, gezelligheid en een heuze zeilwedstrijd op zondag. Het tweede weekend van september zijn traditioneel de Schippertjesdagen. Nostalgische sleepboten, bakdekkers, opduwers, stoomschepen en vele andere traditionele schepen vullen de haven.

De Gemeentehaven heeft een feesttent met terras, 30 kramen voor de nautische markt, klassieke scheepsmotoren, oude ambachten en vertier voor jong en oud. Diverse zeemans- en shantykoren en bands zorgen voor de muzikale omlijsting van dit weegaloze evenement.

Lees meer
Schippertjesdagen
 • Turfrace

  Zeilen, jagen, bomen en roeien van Warmond naar Vinkeveen en terug! Het doel van de race, die het hele weekend duurt, is om een symbolische lading turf uit Vinkeveen op te halen en naar Warmond te brengen.

  Lees meer
  Turfrace Turfrace
 • Strontrace

  Half oktober is de jaarlijkse Strontrace. Zeilen, jagen, bomen en roeien van Workum naar Warmond en weer terug. Een meerdaagse race met historische zeilschepen.

  Lees meer
  Strontrace

Op de hoogte blijven van nieuws uit Warmond? Volg Warmond op de Kaag via  of . Of schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!