zaterdag 28 september

Mr. Boogie Woogie met New Orleans stijl Rhythm & Blues

Muziektheater in de Molen presenteert Mr. Boogie Woogie met ‘New Orleans stijl Rhythm & Blues’ op zaterdag 28 september.

Gefascineerd door die oude piano in de woonkamer, begint Eric-Jan Overbeek, beter bekend als Mr. Boogie Woogie, op achtjarige leeftijd met kla…

Gefascineerd door die oude piano in de woonkamer, begint Eric-Jan Overbeek, beter bekend als Mr. Boogie Woogie, op achtjarige leeftijd met klassiek pianoles. Hij blijkt buitengewoon muzikaal talent te hebben en krijgt zijn eerste baantje als pianist bij de ritmische gymvereniging als hij nog maar twaalf jaar is. Vanaf het moment dat hij Fats Domino’s “Swanee River Hop” op de radio hoort, is het duidelijk: hij wil Boogie Woogie pianist worden. Geïnspireerd door zijn “boogie- maatjes” Rob Hoeke en André Valkering ontwikkelt hij zich zeer snel tot de meest opvallende en energieke boogie-woogie pianist van Nederland. Overbeek, die inmiddels veertien CD’s, vier singles en een live DVD op zijn naam heeft staan, wordt in 2005 uitgeroepen tot Best European Blues Pianist en ontvangt tevens de prestigieuze Award voor Best Dutch Blues Pianist 2010. Een titel waar hij in 2013 opnieuw voor genomineerd wordt.

Daarnaast is Eric-Jan winnaar van de Dutch Blues Challenge 2017!

Zijn stijl is lastig te omschreven in het Nederlands maar kan het best omschreven worden als “Old School” New Orleans stijl Rhythm & Blues aangevuld met enkele spetterende Boogie Woogies. Liefhebbers van Fats Domino, Ray Charles, Jerry Lee Lewis en Rob Hoeke kunnen hun hart ophalen.

Muziektheater in de Molen zijn ‘Huiskamer voorstellingen’ voor groepen van maximaal 30 mensen, waarbij de intieme sfeer bewaard blijft. Ze vinden plaats in ‘De Molen van Sassenheim’, H. knoopstraat 1 in Sassenheim.

De voorstellingen duren 2 x 45 minuten exclusief een pauze. U bent al vanaf een half uur voor aanvang van harte welkom voor een kopje koffie of thee.

Na afloop is er een Meet en Greet en kunt u kennis maken met Mr. Boogie Woogie.

Wanneer

  • Zaterdag 28 september 2024 om 15.00 uur
    om 20.00 uur

Prijzen

  • € 15,00 inclusief een drankje

Locatie