t/m 26 juli

"Zon, Zee en Zand" in de Bernardus

Contact

verzorgingshuis De Bernardus
Hoofdstraat 82
sassenheim
Plan je route

vanaf jouw locatie

Drie leden van het regionale KunstenaarsCollectief KuCo (www.KuCo.nl) exposeren van 4 juni tot en met 26 juli rond het thema "Zon, Zee, Zand" in verzorgingshuis De Bernardus, Hoofdstraat 82 in Sassenheim.

Janneke Carabain (www.jannekecarabain.com) Haar passie voor roest, hout, gevonden voorwerpen en de combinatie van verf en keramiek is de basis voor haar kunstwerken.  

Ben van Eijk (www.benvaneijk.com) Zijn serie 'Waxstract' gaat over gesmolten wax. Toen hij jonger was, liet hij een kaars boven water druppelen.…

Janneke Carabain (www.jannekecarabain.com) Haar passie voor roest, hout, gevonden voorwerpen en de combinatie van verf en keramiek is de basis voor haar kunstwerken.  

Ben van Eijk (www.benvaneijk.com) Zijn serie 'Waxstract' gaat over gesmolten wax. Toen hij jonger was, liet hij een kaars boven water druppelen. Het resultaat was een unieke en rare vorm. Toen het water en de gesmolten wax met elkaar in aanraking kwamen, werd de wax meteen weer een vaste vorm. Deze vorm was echter beïnvloed door de vloeistof. Hij heeft deze activiteit uit zijn jeugd herhaald en hier acht tekeningen van gemaakt. De tekeningen en schilderijen die op de expositie te zien zijn, zijn allemaal gebaseerd op macro foto's die hij heeft gemaakt van dit soort wax-beelden.   De verschillende vormen staan voor verschillende delen van de zon, de zee en het zand. De wax zou niet kunnen smelten zonder warmte (zon). De beweging van de zee is vertegenwoordigd in de statische vorm van de wax sculpturen. Het zand komt tevoorschijn in twee pointillistische tekeningen, gemaakt met stiften.   De tekeningen zijn gemaakt met vier verschillende materialen, namelijk pastelkrijt, wax pastel, aquarel en stiften. Alle "Waxstract" kunstwerken hebben hun eigen unieke schoonheid. Er is genoeg variatie zodat iedereen van zijn kunst kan genieten, zoals men geniet van zon, zee en zand.  

Coby van Houdt (www.metschelpenenscherven.nl) Zon, zee en zand is een thema dat Coby van Houdt op het lijf geschreven staat. Coby maakt schelpenkunstwerken en mozaïeken met de zee en het strand als inspiratiebron. Ze is geboren in Zeeland en houdt van lange strandwandelingen, waarbij schelpen zoeken een vast onderdeel is. Met de gevonden schelpen gaat ze creatief aan de slag. Daarbij gebruikt ze ook allerlei andere natuurlijke materialen zoals zand, zeewier, zeepokken en drijfhout. Soms ook in combinatie met mozaïek.

Wanneer

  • Elke maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag t/m 26 juli 2024 10.00 - 16.00 uur

Locatie