vrijdag 28 juni

Lezing Marieke Liem & Gerlof Leistra

Vrijdag 28 juni zijn Marieke Liem en Gerlof Leistra te gast bij boekhandel Wagner voor hun boekpresentatie. Door demonstraties was het niet mogelijk de lancering in de Universiteit te houden. Om 19.30 uur vangt de 'verlate' boeklancering in combinatie met een lezing aan.

Het belooft een bijzondere avond te worden.

Over de auteur: 
Marieke Liem is hoogleraar Veiligheid en Interventies aan de Universiteit Leiden en doet (inter)nationaal onderzoek naar fataal geweld.

Gerlof Leistra is misdaadverslaggever voor EW. Hij publiceerde verschillende boeken over georganiseerde misdaad, moord en doodslag, waaronder 'De drugsmaffia dicteert. De moord op Derk Wiersum en de ondermijning van onze rechtstaat' (2020).

Over het boek:
In Nederland regent het van liquidaties, neemt femicide toe en worden daders steeds jonger, harder en verwarder, aldus de media. Maar kloppen die verhalen wel? Hoogleraar Veiligheid en Interventies Marieke Liem en misdaadjournalist Gerlof Leistra laten in hun boek ‘Mythen over Moord’ zien dat veel van die verhalen mythes zijn en de nodige nuance vereisen.

Wanneer

  • Vrijdag 28 juni 2024 om 19.30 uur
  • ontvangst vanaf 19.00 uur

Prijzen

  • € 5,00

Locatie