Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar
t/m 23 juni

Waterdiertjes 2024!

GEZINS – JEUGD MIDDAG: WATERDIERTJES 23 juni

Slootjes zijn belangrijk voor het watermanagement en de biodiversiteit in Nederland. Doordat kinderen zelf op zoek gaan, ontdekken ze op een l…

Slootjes zijn belangrijk voor het watermanagement en de biodiversiteit in Nederland. Doordat kinderen zelf op zoek gaan, ontdekken ze op een laagdrempelige manier het leven in de sloot. Kom ook en beleef samen met het NOCK het avontuurlijkste uitje aan de waterkant! We gaan op zondagmiddag 23 juni in de slootjes rondom het NOCK op Koudenhoorn gewapend met een visnetje en een bakje op avontuur om te ontdekken welke visjes en andere waterdiertjes en plantjes er in en langs de sloot leven en groeien. Wat we vangen doen we in een bakje met water. Als het bakje vol zit met visjes en diertjes gaan we terug naar het ontdekkingscentrum waar je onder leiding van vrijwilligers van het NOCK en met hulp van een kaartje en boekje met waterdiertjes de gevangen plantjes diertjes opzoeken. Ook kunnen we deze onder de microscoop verder onderzoeken. En misschien vinden we nog veel meer … wie weet?

Uiteraard zetten we na het bestuderen van de vangst alle visjes en diertjes weer terug in de slootjes. De middag is bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd, begeleid door een (groot) ouder. We hebben plek voor 10 kinderen Het ontdekken van het waterleven is voor kinderen van 6-12 jaar.

Prijzen

  • Kinderen€ 2,00 van 6-12 jaar

Locatie