18 t/m 23 juni

Schilderfestival Noordwijk

Contact

Festivaltent bij Strandpaviljoen De Zeester, strandafrit 5 en 6
Koningin Astrid Boulevard
2202 Noordwijk
Plan je route

vanaf jouw locatie

Programma Schlderfestival

Een kleine week lang schilderen 40 (inter) nationale professionele schilders in Noordwijk en omgeving. De kunstenaars werken buiten: 'plein air' en maken daarbij gebruik van het natuurlijk licht.
Het thema voor de 26e editie van Schilderfestival is 'Kleur'. 

De kunstenaars werken buiten : ‘plein air’ en maken daarbij gebruik van het natuurlijk licht wat stee…

Een kleine week lang schilderen 40 (inter) nationale professionele schilders in Noordwijk en omgeving. De kunstenaars werken buiten: 'plein air' en maken daarbij gebruik van het natuurlijk licht.
Het thema voor de 26e editie van Schilderfestival is 'Kleur'. 

De kunstenaars werken buiten : ‘plein air’ en maken daarbij gebruik van het natuurlijk licht wat steeds aan verandering onderhevig is. Ze proberen om dat specifieke licht en de veranderende kleuren op een doek te vangen. Zij staan daarbij in de traditie van Franse kunstenaars die zich zo’n 150 jaar geleden begonnen te bevrijden van de plicht de zichtbare werkelijkheid zo natuurgetrouw mogelijk weer te geven. Ze vertikten het nog langer kunst te maken die voldeed aan de opgelegde normen van de academies. Ze keerden de officiële Salon de rug toe, groepeerden zich in kunstenaarsverenigingen en richtten eigen tentoonstellingen in, waar ze hun nieuwe kunst voor het voetlicht brachten. Daarin vervormden en verkleurden zij naar hartenlust wat zij waarnamen en lieten hun individuele gevoel en stemming voor zich spreken.
Deze impressionistische schilders waren afhankelijk van het buitenlicht. De kunstenaar is met zijn schildersezel en verftubes naar buiten gegaan om daar te schilderen. Het licht buiten veranderde zo snel, dat de kunstenaars snel werkten om het beeld vast te leggen. Zij maakten een IMPRESSIE (indruk) van het moment. De impressionisten probeerden zo de kortstondige effecten van licht op kleuren en vormen vast te leggen. Ze gebruikten dikwijls felle kleuren die dik waren opgebracht, om landschappen en het hedendaagse dagelijkse leven in de cafés, de theaters en de boulevards van Parijs vast te leggen. In deze traditie zetten we de Spotlight op Kleur. Kleur als middel om het veranderende licht vast te leggen of om een emotie weer te geven.

In de Festivaltent van het Schilderfestival Noordwijk zijn van 18 t/m 23 juni 2024 schilderijen te koop, die dagelijks door 40 (inter)nationale professionele schilders worden gemaakt in en rond Noordwijk. Zij schilderen naar de waarneming, in de open lucht. Het thema dit jaar is 'kleur'. Veel Noordwijkers hebben intussen een (kleine) verzameling werk van de beste plein air schilders. De schilderijen zijn te koop tegen een lagere prijs dan in galeries, omdat wij als stichting een lagere opslag hanteren. Het aanbod neemt in de loop van de week toe. Eind van de week, wanneer ook de genomineerden en de winnaar van de Maja van Hall Painting Award door een jury worden geselecteerd, hangt de tent vol.

Openingstijden. Dagelijks van 11.00 tot 21.00 uur en zondags 23 juni van 11.00 tot 16.00 uur.
 Locatie: Festivaltent, Kon. Astrid Boulevard Noordwijk, afrit 5 en 6

Volg ons voor actuele info ook op Facebook

Wanneer

  • Dagelijks vanaf 18 juni 2024 t/m 23 juni 2024 11.00 - 16.00 uur

Prijzen

  • Gratis

Locatie