dinsdag 21 mei

Filmhuis Lisse –  C’è ancora domani

Contact

Floralis - Huis van Cultuur
Floralis - Huis van Cultuur
Floralisplein 69
2161 HX Lisse
Plan je route

vanaf jouw locatie

C’è ancora domani is een hoopgevend drama over het moeilijke leven van een huisvrouw in het patriarchale Italië kort na de Tweede Wereldoorlog. De film is het regiedebuut van actrice en auteur Paola Cortellesi, die ook de hoofdrol vertolkt, en won drie prijzen op het filmfestival van rome.

Delia en ivano wonen met hun kinderen en ivano’s ziekelijke vader in een souterrain woning in een typisch romeins hofje. Het is 1946 en rome…

Delia en ivano wonen met hun kinderen en ivano’s ziekelijke vader in een souterrain woning in een typisch romeins hofje. Het is 1946 en rome balanceert tussen de roes over de bevrijding en de tekortkomingen van de afgelopen oorlogsjaren. Delia berust in haar traditionele rol van echtgenote en moeder die de eindjes aan elkaar moet knopen. Ivano, de patrias familias, hardwerkend om het beetje geld thuis te brengen laat geen gelegenheid voorbij gaan om dit te vertellen, soms minachtend en soms hardhandig. Hij heeft alleen ontzag voor zijn manipulerende vader, voor wie delia een makkelijke verzorgster is. Het is lente en de familie is opgewonden over de verloving van hun dochter marcella met een jongen uit de middenklasse. Delia ziet dit als marcella’s kans om hetzelfde lot te ontlopen. Maar alles verandert wanneer delia een mysterieuze brief ontvangt die haar moed aanwakkert om te streven naar een beter leven – en niet alleen voor zichzelf… geïnspireerd door de verhalen van grootmoeders en overgrootmoeders.

Kaartjes voor deze film zijn vanaf tien dagen voor de voorstelling te bestellen.

Meer informatie en kaartverkoop

Wanneer

  • Dinsdag 21 mei 2024 om 20.00 uur

Locatie