Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar
t/m 20 mei

Geknipt voor het voorjaar - een feest van bolbloemen

Contact

Museum De Zwarte Tulp
Museum De Zwarte Tulp
Heereweg 219
2161 BG Lisse
Plan je route

vanaf jouw locatie

Papierknipkunst of knipselkunst is het met een schaartje knippen of met een mesje snijden van vormen uit papier. Geplakt op een (gekleurde) ondergrond geven de omtrekken een mooi contrast. Het is zowel een ambacht als een echte kunstvorm.

Meer dan twintig leden van de Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst hebben zich laten inspireren door de (bol)bloem en tonen dit werk in Museum De Zwarte Tulp.

De geschiedenis van de papierknipkunst gaat terug tot in de derde eeuw voor Christus in het oude China. Deze kunstv…

Meer dan twintig leden van de Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst hebben zich laten inspireren door de (bol)bloem en tonen dit werk in Museum De Zwarte Tulp.

De geschiedenis van de papierknipkunst gaat terug tot in de derde eeuw voor Christus in het oude China. Deze kunstvorm heeft zich over de hele wereld ontwikkeld en zich aangepast aan de verschillende culturele stijlen. Ook de bekende moderne kunstenaar Henri Matisse hield zich er mee bezig. In Nederland wordt er ruim vier eeuwen geknipt en gesneden. En in 1983 verenigden de knippers zich tot De Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst met als doel meer bekendheid te geven aan de knipkunst. Vandaag de dag beoefenen knippers zowel de meer folkloristische kant als de hedendaagse onderwerpen en technieken. De vereniging is een platform voor de vrijetijdsknipper en voor de beroepsmatige kunstenaar. De knipkunst geniet vandaag de dag steeds meer bekendheid en er is zelfs een toename van het aantal leden. De veertigjarige vereniging telt momenteel meer dan 300 leden.

Tijdens de tentoonstelling biedt de Vereniging Papierknipworkshops voor volwassenen aan op de zondagmiddagen 10 maart en op 7 april. Voor meer informatie zie www.museumdezwartetulp.nl

Wanneer

  • Kijk voor actuele openingstijden op https://museumdezwartetulp.nl/

Locatie