Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar
t/m 20 mei

Dag van het Kasteel bij Buitenplaats Vroenhof

Wandel door de prachtige tuin van Vroenhof en ontdek deze parel in Warmond. Geniet van klassieke mini concerten in de tuin om 11.00, 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur. En maak kennis met de bewoners.

Buitenplaats Vroenhof is in 1865 gebouwd op de plek van de vroegere 17e eeuwse buitenplaats Weltevreden, die in 1863 is afgebroken. Vroenhof bestaat uit
een landhuis en de omringende tuinen, met daarin een oranjerie, een oude tuinmuur, restanten van kassen en een tuinmanswoning. Het huis is gebouwd als notarishuis in eclectische stijl, een bouwstijl waarin verschillende stijlen werden verwerkt, met name classicisme en de Lodewijkstijlen. Het bestaat uit drie woonlagen: de begane grond, de hoge bel-etage en de kap met dakkapel en vier hoekschoorstenen. De bel-etage heeft een grote zitkamer over de hele breedte met schouwen, spiegels, kroonluchters en een rijk versierd plafond. Ook de rijkversierde studeerkamer, die uitkijkt over de overtuin, bezit nog het oorspronkelijke behang. De tuinen zijn in 1865 aangelegd in Engelse landschapsstijl en bevatten restanten van een oudere landschapstuin.

Locatie