Winkelen in Warmond

Op zoek naar een smakelijke souvernir of een bijzonder cadeautje? Je krijgt nog moeite om een keus te maken uit de vele ambachtelijke producten. In het historische dorp vind je leuke lokale winkels met bijzondere producten en lekkere producten uit de streek, zoals natuurzuivere honing en lokaal bier. En in de polders rondom Warmond doe je boodschappen bij de boeren. Aan boord kun je genieten van Schipperskoek, jenever en kruidenbitters. En natuurlijk kun je in Warmond ook terecht voor al je dagelijkse boodschappen!

Lekker lokaal

In de polders rondom Warmond hebben verschillende boeren hun bedrijf - vaak al generaties lang. Met hun ambachtelijk geproduceerde Goudse en Leidse boerenkazen ze vallen regelmatig in de prijzen. Ook maken ze boerenroomboter en andere (biologische) zuivelproducten en verkopen ze vlees van hun eigen dieren. In de boerderijwinkels vind je vaak ook andere heerlijke producten van kleinschalige makers.

En dan zijn er natuurlijk nog de telers en kwekers van bloemboeren en bloemen waar je in het seizoen versgesneden bloemen koopt.

Laat je inspireren en steun onze lokale makers!

boerenkaas

De Jeneverboom

Aan de oever van de Kagerplassen, in de Klein Hemmeerpolder, staat al meer dan honderd jaar een solitaire boom. Voor schippers een nuttig oriëntatiepunt in dit landschap van polders en plassen. Zijn naam dankt hij aan de traditie dat zeilers bij het passeren van deze boom een oorlam (een borrel) drinken.

Bij deze boom wordt elk jaar in april ook het Warmondse watersportseizoen geopend. Stille getuigen zijn de vele lege jeneverflessen in de boom. In 2021 werd de boom door een storm geveld, en vervangen door een nieuwe boom, die weer als baken kan fungeren voor zeilers op de Kagerplassen.

Inspiratie voor een souvenir?

De Jeneverboom langs de Kagerplassen

Leuk om mee te nemen voor thuis

Op de hoogte blijven van nieuws uit Warmond? Volg ons op  via Warmond aan de Kaag of schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.