De kleurrijke bollenvelden rond Hillegom

De bloeiende bloemenvelden in en rond Hillegom hebben een enorme aantrekkingskracht op bezoekers uit de gehele wereld. Een dagje Keukenhof, wandelend of fietsend de omgeving ontdekken? De mogelijkheden zijn eindeloos. De leukste tips hebben we voor je op een rij gezet, Kortom bezoek, geniet en ontdek de streek rondom Hilelgom

Respect our pride!

Sta je aan de rand van zo'n felgekleurde bloemenzee, dan is de verleiding groot om even tussen de bloemen te gaan staan. Toch vragen we je nadrukkelijk om de velden niet in te lopen. De bloemen en bollen raken makkelijk beschadigd. Ook worden zo ongemerkt plantenziektes en plagen verspreid. En dat betekent een flinke schadepost voor de kwekers. Dus maak je mooiste bloemenfoto of selfie aan de rand van het veld!

Wil je toch een foto tussen de bloemen? Bezoek dan een van de onderstaande locaties die daar speciaal voor ingericht zijn.

Op de foto tussen de bloemen?

Mooie routes langs de bloemenvelden!

 • Fietsen op de Bloemenroute

  Ontdek de veelzijdigheid van de Bollenstreek met de Bollenstreek Bloemenroute. De fietsroute van 35 kilometer laat je genieten van het strand, het uitgestrekte duingebied en de schitterende bloemenvelden

  Bekijk deze fietsroute
 • Fietsen door het hart van de Bollenstreek

  Fietsen door het eeuwenoude ‘Hart van de Bollenstreek’ is een ware belevenis. Laat je in het voorjaar betoveren door de kleurrijke bollenvelden. Geniet van het duinlandschap en werp zo af en toe een blik opzij richting de Noordzee. 

  Download deze fietsroute
 • Wandelen langs de velden

  Langs de bollenvelden richting de zee. Geniet onderweg van het uitzicht op uitgestrekte velden vol bloemen in alle kleuren.

  Download de wandelroute
 • Met de auto eropuit

  Al toerend door de streek ontdek je al die uitbundig bloeiende bloemenvelden.

  ANWB Bollenroute

Op zoek naar de velden?

Ben je op zoek naar de mooiste bloemenvelden? Wij vertellen je met veel plezier waar je die kan vinden. Niks zo mooi als die uitgestrekte kleurrijke velden met voorjaarsbloeiers in alle kleuren van de regenboog. Met mooie foto's van de bloemenvelden in Hillegom en de rest van de streek houden wij je op de hoogte van de bloei, de nabij gelegen attracties en selfiespots. Zo kun je op de voet volgen wanneer jouw favoriete bloemen in bloei staan. 

De velden in bloei

Waar staan de bollenvelden in bloei? Dat is de vraag die ons in het voorjaar het meest gesteld wordt. De Flower Map is jouw handige hulp om de kleurrijke bollenvelden in de streek te vinden.

Met de herkenbare iconen zie je in een oogopslag de locaties van de bloemenvelden. Klik op het groene tulpenicoon en je ziet op de foto hoe de velden er deze week bij liggen.

Op de kaart vind je ook de parkeermogelijkheden als startpunt voor jouw wandeling of fietstocht, adressen voor fietsverhuur en natuurlijk de leukste bezienswaardigheden en attracties. 

 

Flower Map