Fietsen langs de bloemenvelden

In de lente verandert de Bollenstreek in een van de kleurrijkste streken van de wereld. De Bollenstreek is dan ook de plek om te genieten van de ontluikende natuur, de frisse geuren en natuurlijk de kleurrijke bollenvelden. Op de fiets ervaar je deze sensaties maximaal!

Afstand: 39 km 

Dit ga je zien....

Je fietst langs de mooiste bloemenvelden, door bollendorpen en ook een uitstapje naar het strand en het duin behoort tot de mogelijkheden. Fiets je langs zo'n felgekleurde bloemenzee, dan is de verleiding groot om even tussen de bloemen te gaan staan voor een foto. We vragen je nadrukkelijk om de velden niet in te lopen om beschadiging en plantenziektes te voorkomen. Maak je mooiste bloemenfoto of selfie aan de rand van het veld of bezoek een van de locaties die daar speciaal voor zijn ingericht!

Tip!
Wil je alles weten over bloemen? Bezoek de Tulip Experience, The Tulip Barn, de Tulperij of museum De Zwarte Tulp. Neem genoeg tijd voor deze route en geniet van een lekker hapje en drankje onderweg.

Download deze route


Tips voor deze route!
 

Strijk even neer bij het water voor een kopje koffie, maak een wandeling rond het kasteel, geniet aan het water bij de Kagerplassen of waai even lekker uit aan de boulevard van Noordwijk.