Jan Steen wandeling

De 17e-eeuwse schilder Jan Steen is geboren in Leiden, maar woonde en werkte een aantal jaren in Warmond. Zijn werken zijn wereldberoemd om zijn humorvolle en ironische kijk op het leven. De Nederlandse uitdrukkingen ‘een huishouden van Jan Steen’ en ‘leven in de brouwerij brengen’ zeggen genoeg over deze stijl: anders, een tikkeltje ondeugend en vrolijk. Of… wilde Jan Steen zijn tijdgenoten een spiegel voorhouden en zit er in zijn schilderijen eigenlijk een moralistisch verhaal verstopt? Maak kennis met de schilderijen uit de Warmondse jaren van Jan Steen en leer de schilder in een korte wandeling beter kennen. Vele leuke en interessante weetjes geven een heel nieuwe blik op de eeuwenoude schilderijen.

Stap in de Warmondse voetsporen van Jan Steen!

Regelmatig wordt ook een begeleide wandeling georganiseerd met de samenstellers als gids. Zo kunnen zij nog meer van hun kennis delen en is er gelegenheid om vragen te stellen. Check de agenda voor de data en meer informatie.

Kinderen mee? Doe ook de Jan Steen-speurtocht
Voor kinderen in de basisschoolleeftijd is er de Jan Steen-speurtocht (via izi.TRAVEL). Deze volgt dezelfde route als de Jan Steen-wandeling, en voegt er een spelelement aan toe. Met een quizvraag of opdracht bij de schilderijen duiken de kinderen dieper de schilderijen in. Verzamel alle letters en ontcijfer het codewoord. Voor wie de juiste oplossing inlevert bij de servicebalie van Albert Heijn Warmond, ligt een kleine attentie klaar.

Op de hoogte blijven van nieuws uit Warmond? Volg Warmond op de Kaag via  of . Of schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!