Levend Erfgoed Route

Blaarkoppen en Lakenvelders – er zijn nog maar een paar duizend raszuivere dieren van deze eeuwenoude Hollandse koeienrassen. Verschillende Warmondse boeren kiezen bewust voor deze bedreigde historische rassen en zetten zich in om te zorgen dat ze in de weilanden te zien blijven. Warmond is trots op dit levend erfgoed!  

​Deze fiets-/wandelroute voert door het dorp en naar ‘het Lage Land’, de eeuwenoude polders aan de overzijde van de Kagerplassen. Oók Warmond, maar binnen de gemeentegrenzen alleen bereikbaar over het water.​ De route start bij VVV Warmond aan de Gemeentehaven. Je treft de oude Hollandse rassen in de weilanden – onder meer in het weidevogelreservaat in de Boterhuispolder en als ‘stoffering’ bij Landgoed Oostergeest. Aan de hand van interessante weetjes leer je meer over de agrarische historie van Warmond. En wist je dat de Blaarkop een belangrijk aandeel had in de bloeitijd van Leiden in de 17e eeuw?

Zij zetten zich in voor het levend erfgoed - Hier kun je proeven, kopen of koeien kijken

Deze route is samengesteld door comité Red de Blaarkop. Meer informatie over de Blaarkop en de regionale historie is te vinden op de website reddeblaarkop.nl. Wil je ook elders genieten van Blaarkopproducten? Op de website vind je meer verkoopadressen.

Op de hoogte blijven van nieuws uit Warmond? Volg Warmond op de Kaag via  of . Of schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!