Bloemendorp Lisse viert de lente

De lente in Lisse is een feestje! De natuur ontwaakt uit een diepe winterslaap, de bomen krijgen weer vers groen blad en de bloemenvelden bloeien uitbundig. Ben je op zoek naar de mooiste bloemenvelden? Wij vertellen je met veel plezier waar je die kan vinden. Niks zo mooi als die uitgestrekte kleurrijke velden met voorjaarsbloeiers in alle kleuren van de regenboog. Met mooie foto's van de bloemenvelden in Lisse en de rest van de streek houden wij je op de hoogte van de bloei, de nabij gelegen attracties en selfiespots. Zo kun je op de voet volgen wanneer jouw favoriete bloemen in bloei staan.

Mooie routes langs de bloemenvelden

 • Bloemenwandeling Lisse

  Tijdens deze bloemenwandeling van 8 kilometer wandel je, grotendeels over verharde paden, langs de bloeiende bollenvelden, het Keukenhofbos en het Landgoed van Kasteel Keukenhof

  Bekijk deze route
  Bloemenwandeling Lisse
 • Fietsen op de Bloemenroute

  Ontdek de veelzijdigheid van de Bollenstreek met de Bollenstreek Bloemenroute. De fietsroute van 35 kilometer laat je genieten van het strand, het uitgestrekte duingebied en de schitterende bloemenvelden

  Bekijk deze fietsroute
  Fietsen op de Bloemenroute
 • Hart van de Bollenstreek

  Fietsen door het eeuwenoude ‘Hart van de Bollenstreek’ is een ware belevenis. Laat je in het voorjaar betoveren door de kleurrijke bollenvelden. Geniet van het duinlandschap en werp zo af en toe een blik opzij richting de Noordzee. 

  Download deze fietsroute
  Hart van de Bollenstreek
 • Wandelen langs de velden

  Langs de bollenvelden richting de zee. Geniet onderweg van het uitzicht op uitgestrekte velden vol bloemen in alle kleuren.

  Download de wandelroute
  Wandelen langs de velden
 • Met de auto eropuit

  Al toerend door de streek ontdek je al die uitbundig bloeiende bloemenvelden.

  ANWB Bollenstreekroute
  Met de auto eropuit

Respect our pride!

Sta je aan de rand van zo'n felgekleurde bloemenzee, dan is de verleiding groot om even tussen de bloemen te gaan staan. Toch vragen we je nadrukkelijk om de velden niet in te lopen. De bloemen en bollen raken makkelijk beschadigd. Ook worden zo ongemerkt plantenziektes en plagen verspreid. En dat betekent een flinke schadepost voor de kwekers. Dus maak je mooiste bloemenfoto of selfie aan de rand van het veld!

Wil je toch een foto tussen de bloemen? Bezoek dan een van de locaties die daar speciaal voor ingericht zijn.

Locaties tussen de bloemen

De bloeiende bloemenvelden in en rond Lisse hebben een enorme aantrekkingskracht op bezoekers uit de gehele wereld. Een dagje Keukenhof, wandelend of fietsend de omgeving verkennen of je onderdompelen in de geschiedenis van de bloembollenteelt. Er is zoveel te beleven. De leukste tips hebben we voor je op een rij gezet, Kortom bezoek, geniet en ontdek de streek rondom Lisse!

Bollen en kunst

In museum De Zwarte Tulp ontdek je het rijkgeschakeerde verhaal van de bloembollencultuur: de eeuwenoude geschiedenis, het werken op het land met zijn seizoensgebonden ritme, het wetenschappelijk onderzoek, de export en toeristisch promotie. Ook laat het museum zien hoe kunstenaars zich door de eeuwen heen – en nog steeds – door bolgewassen hebben laten inspireren tot werk van bijzondere schoonheid.

Het museum is gehuisvest in een gebouw in het centrum van Lisse dat ooit als bollenschuur dienst deed.

Museum de Zwarte Tulp

De velden in bloei

Waar staan de bollenvelden in bloei? Dat is de vraag die ons in het voorjaar het meest gesteld wordt. De Flower Map is jouw handige hulp om de kleurrijke bollenvelden in de streek te vinden.

Met de herkenbare iconen zie je in een oogopslag de locaties van de bloemenvelden. Klik op het groene tulpenicoon en je ziet op de foto hoe de velden er deze week bij liggen.

Op de kaart vind je ook de parkeermogelijkheden als startpunt voor jouw wandeling of fietstocht, adressen voor fietsverhuur en natuurlijk de leukste bezienswaardigheden en attracties. 

 

Flower Map
 • Elektrisch toeren

  Toeren langs de highlights van Zuid-Holland met de stoere Renault Twizy. Een 100% elektrisch en milieuvriendelijk voertuig voor 2 personen! Een unieke ervaring met gegarandeerd aandacht onderweg.

  Boek hier je Twizy
  Elektrisch toeren
 • Landroversafari met gids

  Ga op tulpensafari langs de bloeiende bloemenvelden van de Duin- en Bollenstreek. Boek hier een 2,5 uur durende Landrovertour met deskundige lokale gids 

  Boek hier je Tulpensafari
  Landroversafari met gids
 • Let's have some fun

  De Bollenstreek verkennen met een geruisloze funscooter, een nostalgische solex of knus samen in een tuktuk. Bij Have Fun events kun je het vervoer ook combineren met een leuke tour met tourguide, of een culinaire trip.

  Boek hier je Have Fun Tour
  Let's have some fun
 • Molencruise met bezoek aan ‘Tulip Experience'

  Geniet van een ontspannen rondvaart over de Kagerplassen langs windmolens tijdens het kleurrijke lenteseizoen en breng vervolgens een een bezoek aan de Tulip Experience. 

  Boek hier je rondvaart
  Molencruise met bezoek aan ‘Tulip Experience'

Op pad met....

Er zijn vele manieren om van de kleurrijke bloemenvelden te genieten. Op de fiets of te voet is altijd goed. Maar het kan ook anders! Bekijk de velden eens vanuit de lucht, vanaf het water of met een bijzonder vervoersmiddel. Nieuwsgierig geworden?

De vlucht van je leven

De Bollenstreek is elk jaar in het voorjaar een prachtig gezicht. Het trekt bezoekers over de hele wereld om de vrolijke voorjaarsbloeiers in de vele velden in bloei te zien, te ruiken en te fotograferen. Maar wist je dat je de velden ook vanuit de lucht kunt bekijken? Met een spectaculaire rondvlucht in een helikopter is het zo genieten.

De uitgestrekte bollenvelden transformeren het landschap in het voorjaar in een kleurrijke lappendeken en geven je vanuit de lucht een adembenemd uitzicht

Boek hier je vlucht

Actief eropuit

Trek er lekker op uit in de lente! Bloemendorp Lisse is een goed vertrekpunt voor een fietstocht of een heerlijke wandeling langs de kleurrijke, bloeiende bloemenvelden. Of je nu zelf een leuke route kiest of eens een tour boekt met een ervaren gids, je ontdekt de mooiste plekjes. Onderweg genoeg redenen om eens af te stappen of te stoppen voor een versnapering of een bezienswaardigheid.

Uitzicht vanaf de terp

In het voorjaar kun je als wandelaar en fietser genieten van een weids uitzicht over het bloeiende bollenlandschap. Op de terp op Landgoed Tespelduyn is een nieuw openbaar uitkijkpunt gebouwd. Het biedt een weids uitzicht op het omringende bollenlandschap en Landgoed Keukenhof. Hier heb je optimale beleving van de pracht van het landschap.

Op het informatiebord lees je over de omgeving en over de geschiedenis van de zanderijen en bollenteelt. Het uitkijkpunt ligt in Nationaal Park Hollandse Duinen en aan het regionale wandel- en fietsknooppuntennetwerk.

Uitkijkpunt Tespelduyn