Kastelen, prachtige buitenplaatsen en eeuwenoude landgoederen met koetshuizen verklappen een indrukwekkende geschiedenis. Ieder landgoed en elke buitenplaats is uniek. Het zijn prachtige plekken vol verhalen die het landschap karakter geven.

De Bollenstreek was bij de adel en de welvarende stedelingen een geliefde streek voor een zomerverblijf buiten de stad. Lisse heeft maar liefst twee van die prachtige historische parels. Stap je over de drempel van dit historisch erfgoed dan waan je je in de tijd van weleer!

 

 

Er was eens een prachtig landgoed...

Midden in de Bollenstreek, tussen de bossen en de bloembollenvelden, ligt het historisch Landgoed Keukenhof. Een groene oase van rust, in de hectiek van de Randstad. Het landgoed heeft een idyllische sfeer en een stijlvolle uitstraling.

Kasteel Keukenhof en alle bijgebouwen zijn door de jaren heen goed bewaard gebleven en dat is uniek in Nederland.

Bezoek Kasteel Keukenhof

In de tijd van de ridders

Aan de rand van Lisse ligt 't Huys Dever, een echte donjon.

Over de ophaalbrug waan je je in de middeleeuwen. De prachtig gerestaureerde woontoren is een bezienswaardigheid op zich maar ook binnen is de moeite waard. Ontdek het maliënkolder, de authentieke schietgaten en bekijk de volkomen gave middeleeuwse bakkersoven. En heb je binnen alles gezien wandel dan ook over het buitenterrein en ontdek de 'Tuin der Zinnen'

 

Bezoek 't Huys Dever