Wandelen in het Keukenhofbos

Wil je voor even aan de drukte ontsnappen? 

Het Keukenhofbos is een fijne plek voor een lekkere wandeling. Het bos wat vroeger ook deel uit maakte van het Landgoed Keukenhof. Nu wandel je prachtig over lommerrijke paden en lanen. Kijk vooral eens omhoog. In de oude bomen zitten overdag ransuilen lekker te suffen tussen de takken.

Het is heerlijk wandelen door het prachtige oude bos met grote, dikke bomen midden tussen de bollenvelden. Het Keukenhofbos is een gevarieerd en heuvelachtig bosgebied met beuken, eiken en naaldbomen. In de holtes van de bomen nestelen spechten, uilen, mezen en duiven. Blauwe reigers maken in het voorjaar grote nesten in de toppen van de grove dennen.

 

'Je proeft de geschiedenis'

In het bos waar je nu zo lekker kunt wandelen, ‘proef’ je nog de geschiedenis. In de Middeleeuwen werd in de brede strook binnenduinen, genaamd Keukenduyn, op wild gejaagd voor de keuken van Slot Teylingen. Naast het jagen op wild haalden men hier ook het groenten en fruit vandaan. Hier leefde Jacoba van Beieren de laatste vier jaren van haar leven in ballingschap. De toenmalige naam Keukenduyn wordt later gebruikt als naam van het landgoed: Keukenhof.