Pluk en proef!

De streek rondom Lisse kent iedereen van de bloemen. Langs de kant van de weg zie je dan ook gezellige bloemenstalletjes met verse bloemen zo van het land of uit de kas. Maar je vindt er ook heerlijke streekproducten. Sappige appels en glanzende rode kersen uit de boomgaarden, een mals stukje biologisch vlees uit de boerderijwinkels of lekker vers aardappeltje uit de pieperautomaat. 

Breng eens een bezoek aan een fruitbedrijf, kweker of landwinkel om te zien wat ze allemaal doen.

 

Pluk je eigen bloemen

De Duin en Bollenstreek staat er ombekend; bloemen! En niet alleen in het voorjaar is het genieten van velden vol gekleurde bloemen. Tot ver in het najaar bloeien er verschillende soorten zomerbloemen. Niet voor niks zijn wij zo dol op deze streek. 

In de verschillende pluktuinen in de omgeving kun je gewapend met een schaar het veld in om je eigen boeket te plukken. Een heerlijke activiteit in de buitenlucht in een mooie omgeving waar je helemaal tot rust komt en met een mooie bos bloemen naar huis gaat!

Naast de pluktuinen vind je ook kraampjes langs de kant van de weg met bloemen rechtstreeks van de kweker.

Producten uit de streek

 • Naar de boomgaard

  Je eigen appels en peren oogsten is een hele leuke bezigheid voor het hele gezin. Samen de boomgaard of de pluktuin in en dan het lekkerste onbespoten fruit van het seizoen plukken en natuurlijk even snuffelen in de landgoedwinkeltjes.

  Landgoed De Olmenhorst
  Naar de boomgaard
 • Smullen in de pluktuin

  Zelf plukken is heel simpel! Ga met de plukmand de pluktuin in om vers fruit en verse groentes te plukken. Voor jong en oud is het een hele leuke ervaring om te zien hoe alles groeit en de plukmand te vullen met heerlijke en verse eigen oogst! 

  Van Reeuwijk Fruit & Flowers
  Smullen in de pluktuin

Op de fiets naar de boer

Fiets langs boerenerven en kwekers en ontdek de producten van de streek.

(H)eerlijke biologisch fruit, verse producten van de boerderij of uit de landwinkel en natuurlijk een mooie bos bloemen zo van het land. Met de route fiets je langs de mooiste plekjes in de buurt van Lisse en is het aanrader om zo nu en dan af te stappen bij een van de vele leuke adresjes en je te laten verrassen door de mooie producten.

En vergeet onderweg niet te genieten van de schoonheid van de omgeving!

Langs boer en kweker