Kunst en cultuur in Warmond

Warmond heeft, naast haar prachtige ligging en het water van de Kaag, ook op cultureel gebied veel te bieden. Ooit woonde en werkte Jan Steen vanuit Warmond, tegenwoordig vinden veel kunstenaars een podium in de galeries aan het Pleintje bij de Pomp. Kunst leeft volop in Warmond. Met elk jaar in november de Kunstweek met exposities, workshops en lezingen. De Dorpsstraat verandert dan enkele weken in een grote pop-up expositie.

 

Ontdek de wereld van Jan Steen

Jan Steen woonde een aantal jaar in Warmond en schilderde hier enkele van zijn wereldberoemde schilderijen. Wie kent niet de uitdrukking 'een huishouden van Jan Steen'. Met zijn chaotische scènes uit het dagelijks leven gaf hij een humorvolle en ironische kijk op het bestaan. Of… wilde Jan Steen zijn tijdgenoten een spiegel voorhouden en zit er in zijn schilderijen eigenlijk een moralistisch verhaal verstopt?

Breng een bezoek aan Warmond en stap in de voetsporen van Jan Steen! 

Jan Steen - zelfportret
 • Maak de Jan Steen-wandeling

  In de Jan Steen-wandeling (2 km) maak je kennis met het historische dorp én met de schilderijen van Jan Steen. Je komt te weten hoe het dorp zichtbaar is in het zijn werk en je leert meer over zijn schilderijen en vooral de symboliek erachter.

  Download de wandelroute
  Maak de Jan Steen-wandeling Jan Steen wandeling brochure
 • Wandel mee met onze gidsen

  Regelmatig wordt ook een begeleide wandeling georganiseerd. De samenstellers van de Jan Steen-wandeling lopen dan mee als gids. Zo kunnen zij nog meer van hun kennis delen en is er gelegenheid om vragen te stellen. De data vind je in de agenda.

  Lees meer en reserveer
  Wandel mee met onze gidsen Jan Steen wandeling met gids
 • Fiets de Jan Steen-route

  Deze fietsroute van 24,5 km vertelt het levensverhaal van Jan Steen. Je fietst van Leiden naar Warmond langs belangrijke locaties uit zijn leven. Geniet tijdens deze route van zijn humor en levenslust. In Warmond vind je verschillende replica’s van zijn werken. 

  Download de fietsroute
  Fiets de Jan Steen-route borstbeeld van Jan Steen in Warmond
 • Beleef Jan Steen met Rederij van Hulst

  Een leuke vaar- en wandelcombi van Rederij van Hulst: in twee wandelingen volg je de voetsporen van Jan Steen in zijn geboortestad Leiden én in Warmond. Je start naar keus in Leiden of Warmond. Met de scheepspendel van Rederij van Hulst vaar je van de ene naar de andere locatie. De routebeschrijving is verkrijgbaar bij VVV Warmond en VVV Leiden.

  Rederij van Hulst River Queen
 • Doe de speurtocht over Jan Steen

  Een leuke en leerzame puzzeltocht voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Met een quizvraag of opdracht bij de schilderijen duik je dieper de schilderijen in. Verzamel alle letters en ontcijfer het codewoord! Installeer de app van izi.TRAVEL en download de speurtocht via de link.

  Download
  Doe de speurtocht over Jan Steen Jan Steen speurtocht
 • Loop binnen bij VVV Warmond

  Meer lezen over Jan Steen of een leuke herinnering? In het VVV-kantoor aan de Gemeentehaven vindt u een selectie boeken en andere Jan Steen-souvenirs!

  VVV Warmond

Breng een bezoek aan onze galeries

 • Theater Het Trefpunt

  Theater Het Trefpunt biedt in een intieme ambiance een gevarieerd cultureel programma - van cabaret, toneel, kindervoorstellingen tot (klassieke) muziek. Ontdek nieuwe talenten en geniet van gerenommeerde voorstellingen!

  Meer info
  Theater Het Trefpunt Theater Het Trefpunt - binnen
 • Nicoline Art & Design

  Het werk van Nicoline Heemskerk is figuratief, oprecht, kleurrijk en springt in het oog. Ze maakt (ook in opdracht) illustraties, portretten, tekeningen en schilderijen. Ook geeft ze tekenlessen en workshops.

   

  Meer info
  Nicoline Art & Design Nicoline en plein air
 • Mieke Sampers

  In het werk van beeldend kunstenaar Mieke Sampers staan oorlog en vrede centraal. Haar atelier in Warmond is op afspraak te bezoeken. Ook geeft ze lessen en workshops.

  Meer info
  Mieke Sampers Mieke Sampers
 • Lijstenmakerij Klein Ambacht

  Barbara Oudshoorn zorgt dat kunstwerken nog beter tot hun recht komen. Bijna alles is mogelijk, als het om inlijsten gaat. Ook reinigt en restaureert ze beschadigde of vervuilde oude prenten. Kom vrijblijvend eens langs!

  Meer info
  Lijstenmakerij Klein Ambacht Lijstenmakerij Klein Ambacht

Binnenkort op de agenda in Warmond

Kunstweek Warmond

De eerste week van november staat Warmond in het teken van de Kunstweek. En dat betekent een gevarieerd programma, met twee volle weekenden en ook doordeweeks lezingen, workshops, concerten en exposities in het theater en in de galeries. De hele Dorpsstraat verandert in een pop-up expositie - achter meer dan 70 ramen bekijk je werk van bijna 90 kunstenaars. Een ontdekkingsreis langs schilderijen, beelden, sieraden, keramiek, foto's, collages en meer.

Zet het alvast in je agenda!

Meer informatie
Gluren bij de Buren in Warmond

... en dan zijn er nog de marktjes

Op de hoogte blijven van nieuws uit Warmond? Volg Warmond op de Kaag via  of . Of schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!