Evenementen en marktjes

Warmond kent een flinke evenementenkalender met voor elk wat wils. Niet alleen rond het watersportseizoen, ook cultureel en sportief zijn er volop gezellige en actieve festiviteiten. Kom sfeer proeven in het dorp, combineer het met een wandeling, een fietstocht - of kom over het water - en maak je dagje Warmond compleet met een bezoek aan een van de vele leuke restaurants en terrassen. Keus genoeg!  

 • Westlander Zeildagen

  Terug in de tijd tijdens deze wedstrijd met historische schepen! De Westlanders, Kagenaars, Tjalken, Aken en andere schepen, zijn vaak meer dan negentig jaar oud en kunnen onderling nog altijd een spannende wedstrijd zeilen.

  Westlander Zeildagen
 • Kaagrace

  Het grootste roei-evenement van de Hollandsche Plassen met vooral historische sloepen vanuit het hele land. Vaar mee en zie 1000 roeiers 5 uur lang tot het gaatje gaan! 

  Kaagrace Kaagrace
 • Groenmarkt

  Op een zaterdag in mei staat de Dorpsstraat vol planten - van fleurige eenjarigen tot bijzondere kweek. Of je nu een plant voor op het balkon nodig hebt, een border wilt inrichten of wat perkgoed zoekt, voor iedereen is er wel iets bij. De 'plantjesmarkt' is een begrip voor elke tuinliefhebber!

  Groenmarkt Groenmarkt
 • Boekenmarkt

  Een gezellige markt op Hemelvaartsdag met tientallen kramen tweedehands en antiquarische boeken over alle mogelijke onderwerpen. Voor elk wat wils! En natuurlijk zijn ook de terrasjes en galeries open.

  Boekenmarkt Boekenmarkt in Warmond
 • Papierkunstmarkt

  Op de sfeervolle papierkunstmarkt op Tweede Pinksterdag vind je kramen met onder meer origami, kaarten, papieren sieraden, dozen, schalen, japans papier, zijdevloeicollages en handgemaakte blanco boeken. Ook zijn er workshops hoe je papier moet scheppen, origami vouwen en meer.

  Papierkunstmarkt Papierkunstmarkt in Warmond
 • Kaagweek

  In de tweede week van juli wordt jaarlijks de Kaagweek gehouden. Een weergaloos zeilevenement voor top-zeilers en publiek, met vermaak voor jong en oud. Uiteraard staat het zeilen centraal, maar ook op de wal is er een mooi aanbod aan activiteiten en entertainment. 

  Kaagweek Kaagweek
 • Gouden Gaffelwedstrijden

  Geniet van traditionele zeilschepen van zo'n honderd jaar oud tijdens deze tweedaagse zeilwedstrijd.

  Gouden Gaffelwedstrijden
 • Nationale Molendagen

  Het tweede weekend van mei zijn overal in Nederland honderden molens open voor publiek - vaak met rondleidingen en allerlei andere activiteiten. Ook in de polders rondom Warmond zijn verschillende molens te bezoeken.

  Nationale Molendagen Zweilandermolen
 • Dag van het Kasteel

  De Dag van het Kasteel zet op Tweede Pinksterdag kastelen en buitenplaatsen in de spotlights. Elk jaar zijn ook in Warmond verschillende locaties te bezoeken.

  Dag van het Kasteel Oostergeest
 • Open Monumentendagen

  Het tweede weekend in september zijn de Open Monumentendagen. Ook in Warmond zijn jaarlijks verschillende locaties te bezoeken. Met een programma vol rondleidingen, lezingen, concerten en wandelingen door het dorp.

  Open Monumentendagen Vroenhof

Harddraverij

De eerste zaterdag van juli wordt een gedeelte van de Herenweg omgebouwd tot een kortebaanparcours met een lengte van 280 meter. In spectaculaire races lopen telkens twee paarden tegen elkaar, volgens een knock-out systeem. Het publiek kan wedden op de paarden en een gezellig biertje drinken langs het parcours en in en om de feesttent. De harddraverij kent een lange traditie in Warmond: al sinds 1864 werden races gehouden.

Lees meer
Kortebaandraverij Warmond

Warmondse Schippertjesdagen

Elk jaar het tweede weekend van september: twee dagen vol boten, marktjes, nostalgie en gezelligheid tijdens de Schippertjesdagen.

Hollandser dan dit kan het niet. Boten, vlaggen, zangkoren, gezelligheid en een heuze zeilwedstrijd op zondag. Het tweede weekend van september zijn traditioneel de Schippertjesdagen. Nostalgische sleepboten, bakdekkers, opduwers, stoomschepen en vele andere traditionele schepen vullen de haven.

De Gemeentehaven heeft een feesttent met terras, 30 kramen voor de nautische markt, klassieke scheepsmotoren, oude ambachten en vertier voor jong en oud. Diverse zeemans- en shantykoren en bands zorgen voor de muzikale omlijsting van dit weegaloze evenement.

Lees meer
Schippertjesdagen
 • Textielmarkt

  Op een zondag in juni kun je terecht bij vele tientallen kramen met een breed aanbod aan textiele materialen en producten. Materialen om zelf te vilten, breien, quilten en borduren. Van bijzondere vezels, wol en garens, interieurtextiel tot schapenvachten en mixed media materialen. Met ook handgemaakte producten en demonstraties.

  Textielmarkt Textielmarkt
 • Curiosamarkt

  Op een zondag in juli vind je 25 kramen met alles tussen kunst en curiosa. Een gevarieerd aanbod met mooie en leuke spullen voor huis en tuin, zoals serviesgoed en veel zilver en bestek voor de gedekte tafel. Daarnaast is er klein meubilair te vinden, kunstvoorwerpen, sieraden en nog veel meer.

  Curiosamarkt Curiosamarkt
 • Kunstmarkt

  Op een zondag eind augustus vind je zo'n 25 kramen met een gevarieerd aanbod van onder meer schilderijen, aquarellen, japanse tekenkunst, keramiek, aardewerk, bronzen en stenen beelden, glaskunst, fotografie en sieraden. Een markt om te kijken, te kopen, kunstenaars te ontmoeten en te genieten van de sfeer. 

  Kunstmarkt Kunstmarkt in Warmond
 • Turfrace

  Zeilen, jagen, bomen en roeien van Warmond naar Vinkeveen en terug! Het doel van de race, die het hele weekend duurt, is om een symbolische lading turf uit Vinkeveen op te halen en naar Warmond te brengen.

  Turfrace Turfrace
 • Strontrace

  Half oktober is de jaarlijkse Strontrace. Zeilen, jagen, bomen en roeien van Workum naar Warmond en weer terug. Een meerdaagse race met historische zeilschepen.

  Strontrace
 • Duin en Bollen Vierdaagse

  De Duin en Bollen Vierdaagse voert je door alle dorpen waar de bewoners zich van hun allerbeste kant laten zien. Met natuurlijk veel muziek, vermaak, leuke attracties en gezellige toeschouwers onderweg, die je dat broodnodige zetje naar de finish geven.

  Duin en Bollen Vierdaagse Duin en Bollen Vierdaagse
 • Kunstweek

  November staat Warmond in het teken van de Kunstweek. Met een uitgebreid programma van concerten, lezingen, workshops én exposities. Zo verandert de hele Dorpsstraat in een openlucht pop-up galerie in Gluren bij de Buren. 

  Kunstweek Gluren bij de Buren
 • Kerstmarkt

  Medio december vind je hier ruim 20 kramen met unieke, ambachtelijke kerstversieringen en accessoires om je huis helemaal in Kerstsfeer aan te kleden. Met natuurlijk glühwein, erwtensoep en warme chocolademelk.

  Kerstmarkt Kerstmarkt

Op de hoogte blijven van nieuws uit Warmond? Volg Warmond op de Kaag via  of . Of schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!