Haarlemroute

In de Bollenstreek geniet je volop van kleurrijke velden. Ook rij je door bosrijke duinen en door de prachtige stad Haarlem. De route start in Lisse, een mooi plaatsje in het hart van de Bollenstreek. Als echte bloemenliefhebber maak je dan even een tussenstop bij de Keukenhof. 

Afstand: 35 km

Dit ga je zien...

Na vertrek uit Lisse ben je welkom bij Elsbroekerwei Boerderijwinkel. Je vindt hier een groot assortiment een producten, ideaal als je onderweg een picknick wilt houden! Je rijdt door Hillegom en Bennebroek, leuke plaatsjes waar je bijzondere gebouwen en molens ziet. Net voor Heemstede kom je langs Landgoed Groenendaal.

Het Haarlemmerhout is een van de oudste stadsbossen van Nederland, het is deels in 1603 tijdens de Tachtigjarige Oorlog aangeplant. Verderop fiets je door Haarlem, een gezellig stadje vol oude monumentale panden. Geniet van het unieke sfeertje, voordat je de bosrijke duinen door rijdt. In Aerdenhout zie je veel villa’s, vervolgens fiets je door drie aaneengesloten landgoederen: Woestduin, Vinkenduin en Leyduin. Tot slot rij je weer door de Bollenstreek, prachtig!

 

Download deze route