Kom cultuursnuiven in Lisse

Interessante musea, boeiende tentoonstellingen en leuke culturele evenementen, Lisse heeft het allemaal! Galerieën en ateliers inspireren je met prachtige kunstwerken. En hou je meer van muziek, toneel of cabaret, in het theater beleef je een onvergetelijke avond uit!

 

Museum De Zwarte Tulp

Museum de Zwarte Tulp, hét museum over de bloembollencultuur neemt u mee in het rijkgeschakeerde verhaal van de bloembollencultuur: de eeuwenoude geschiedenis, het werken op het land met zijn seizoensgebonden ritme, het wetenschappelijk onderzoek, de export en toeristisch promotie. Ook laat het museum zien hoe kunstenaars zich door de eeuwen heen – en nog steeds – door bolgewassen hebben laten inspireren tot werk van bijzondere schoonheid.

Ontdek museum De Zwarte Tulp

Kom anders kijken in het LAM museum

Het LAM is jouw museum in Nederland. Gloednieuw en bomvol internationale topstukken. Het LAM is vooral ook een innovatief en persoonlijk museum dat je anders laat kijken. Voor alle leeftijden, en dan bedoelen we ook echt álle leeftijden. Met de super persoonlijke aanpak krijg je altijd een kunstervaring op maat.

Ontdek het LAM
Een bezoeker bij de reuze bonbons van Peter Anton.