Bekend in de verre omtrek, voor een gezellig drankje of genieten van een heerlijke maaltijd.

De Ruigenhoek is een begrip in de Bollenstreek voor feesten en partijen tot 120 personen. In de Ruigenhoek is het genieten van ouderwetse gezelligheid.

Cafe Restaurant "De Ruigenhoek" werd in circa 1903 gebouwd en heette in die tijd cafe "Duinzicht". In de oorlogsjaren w…

De Ruigenhoek is een begrip in de Bollenstreek voor feesten en partijen tot 120 personen. In de Ruigenhoek is het genieten van ouderwetse gezelligheid.

Cafe Restaurant "De Ruigenhoek" werd in circa 1903 gebouwd en heette in die tijd cafe "Duinzicht". In de oorlogsjaren werd het bezet door de duitsers en volledig uitgewoond. In 1948 is het pand weer cafe geworden onder leiding van Jan en Bets Geerlings. In de begin jaren werkte Jan overdag op het land in de bollen en dreef Bets het cafe. Het was een tijd waarin vrachtwagen chauffeurs, die in de waterleidingduinen zand wegreden om de kanalen te graven, vaak te vinden waren. Ook kwamen er vaak vissers die vanuit Katwijk naar IJmuiden reden en hier even een tussenstop maakte. Zeker in het voorjaar ,wanneer de bollenstreek op zijn mooist is, werd "De Ruigenhoek" ook vaak bezocht door touristen en vele fiets- en wandeltochten. Door de jaren heen groeide het uit tot een gezellig cafe restaurant. Tegenwoordig wordt de zaak gerund door hun zoon Mart en Nell Geerlings en ook weer hun kinderen Niels en Marline Geerlings.

Bestellingen kunt u doorgeven via www.deruigenhoek.nl of telefonisch: 0252 372435

Locatie