Landgoederen in de Duin en Bollenstreek

Kastelen, prachtige buitenplaatsen en eeuwenoude landgoederen met koetshuizen, oranjerieën en fraaie parken: het zijn prachtige plekken vol verhalen die het landschap van de Duin en Bollenstreek karakter geven. Inmiddels ziet het landschap en het leven in de streek er heel anders uit, maar er zijn opvallend veel buitenplaatsen en landgoederen bewaard gebleven. Overal is de bijzondere geschiedenis voelbaar. Niet alleen in de prachtige huizen en historische interieurs, maar ook in de omliggende landschapstuinen en parkbossen. Ontdek deze groene oases waar je tot rust kunt komen en laat je terugvoeren in de tijd.

Kabouters zoeken

Centraal op het landgoed van Kasteel Keukenhof liggen de kinderboerderij, de speeltuin en start van de kabouterwandeling. Kinderen springen, lopen, klimmen en leven zich uit tijdens een ontdekkingstocht over het landgoed. 

Verspreid over het landgoed van Kasteel Keukenhof staan 16 verschillende kabouterpaaltjes. De kabouterwandeling is 750 meter lang. De route start bij de grote kabouter naast de speeltuin. Houd er wel rekening mee dat sommige paden lastig te wandelen zijn met een kinderwagen. 

Landgoed Keukenhof met kinderen

Fietsen en wandelen langs historische plekken