Inspirerende voorjaarsuitjes in de Duin en Bollenstreek

Bij de lente denk je al snel aan de Bollenstreek, dé plek om de lente maximaal te vieren. De natuur, die langzaam ontwaakt uit een diepe winterslaap, komt tot bloei. Uitgestrekte bollenvelden die veranderen in een kleurrijk bloemenspektakel, een lust voor het oog. En waar beter dan in deze unieke streek eropuit trekken en genieten van de omgeving, de natuur en je laten verrassen door de eindeloze mogelijkheden van de Bollenstreek!

Met onze tips over de tofste uitjes, de beste selfiespots tussen de bloemen en de leukste wandel- en fietsroutes willen wij van jouw bezoek een onvergetelijk dagje uit maken. Zien we je snel?

 

Dompel je onder in de bloemen!

Toeren door de Duin en Bollenstreek

Een dagje toeren door de Duin en Bollenstreek? Leuk! Laat je auto of je fiets eens thuis en boek een toer met een elektrische Renault Twizy. Of wat dacht je van een rit op een nostalgische Solex? De wind door je haar en genieten maar. Met een leuke route door de bloeiende streek kom je op de mooiste plekjes, de gezelligste dorpen en het is een geweldig leuke manier om de streek te ontdekken.

De leukste momenten beleef je in de Bollenstreek!

 

De vlucht van je leven

Wist je dat je de bollenvelden ook vanuit de lucht kunt bekijken? Met een spectaculaire rondvlucht in een helikopter is het driedubbel genieten. De uitgestrekte bollenvelden transformeren het landschap in het voorjaar in een kleurrijke lappendeken en geven je vanuit de lucht een adembenemd uitzicht.

Boek hier je vlucht

Mooie wandel- en fietstochten

Een flinke wandeling of een heerlijke fietstocht brengt je op de mooiste plekjes in de Duin- en Bollenstreek. Vooral in het voorjaar is dit unieke en kleurrijke stukje landschap is een lust voor de zintuigen en zodra je er actief op uittrekt ontdek je pas de schoonheid van de streek. Of je nu alleen op pad gaat of onder begeleiding van een lokale gids, wij inspireren je graag met de leukste tips!

 • Fietsen op de Bloemenroute

  Ontdek de veelzijdigheid van de Bollenstreek met de Bollenstreek Bloemenroute. De fietsroute van 35 kilometer laat je genieten van het strand, het uitgestrekte duingebied en de schitterende bloemenvelden.

  Download de fietsroute
 • Fietsen door het hart van de Bollenstreek

  Fietsen door het eeuwenoude ‘Hart van de Bollenstreek’ is een ware belevenis. Laat je in het voorjaar betoveren door de kleurrijke bollenvelden. Geniet van het duinlandschap en werp zo af en toe een blik opzij richting de Noordzee. 

  Download deze fietsroute
 • Wandelen langs de velden

  Wandel langs de bollenvelden richting zee. Geniet onderweg van het uitzicht op uitgestrekte velden vol bloemen in alle kleuren. Na zo'n dag buiten ga je opgeladen en vol energie weer naar huis!

  Download de wandelroute
 • Fietsen met een gids

  Samen met een ervaren lokale gids op pad om de omgeving te verkennen? Irene en haar team van Tulip Bicycle Tour nemen je graag mee langs de highlights in de omgeving.  Zo ontdek je de historische parels, de kleurrijke bloemenvelden en breng je een bezoek aan De Tulperij. 

  Tulip Bicycle Tour
 • Audiotour langs de tulpen

  Wil je gaan fietsen of wandelen langs de tulpenvelden en zou je eigenlijk wel iets meer over de streek, de bollencultuur en de bezienswaardigheden willen weten? Bij de Tulpenroute ontvang je een audiotour voor op je telefoon en een digitaal routeboekje vol met informatie over de highlights.

  Tulpenroute met audiotour
 • Ontmoet het Levend Erfgoed

  Ook de koeien gaan de wei weer in. Wandel of fiets in Warmond de Levend Erfgoed Route en maak kennis met historische Hollandse koeienrassen.

  Levend Erfgoed Route
 • Ga powerkiten op het strand

  Maak in Noordwijk kennis met powerkiten en ervaar op het strand de kracht van de wind!

  Begin je vliegertrip bij Kitemana
 • Neem een koudwaterbad

  Geef jezelf een boost met een ademhalingsworkshop en neem onder begeleiding een koudwaterbad. Je voelt de energie door je lichaam stromen!

  Neem een koude duik!
 • Ga lekker het water op

  Of je nu wilt suppen, kanoën, zeilen of een sloep wilt huren, ook in de lente kun je al lekker het water op. Maak in Warmond een tocht over de plassen of langs kleine boerensloten!

  Huur een boot of plank

... of stap in de boot - en beleef de streek vanaf het water