De kleurrijke bollenvelden in Lisse

Ben je op zoek naar de mooiste bloemenvelden? Wij vertellen je met veel plezier waar je die kan vinden. Niks zo mooi als die uitgestrekte kleurrijke velden met voorjaarsbloeiers in alle kleuren van de regenboog. Met mooie foto's van de bloemenvelden in Lisse en de rest van de streek houden wij je op de hoogte van de bloei, de nabij gelegen attracties en selfiespots. Zo kun je op de voet volgen wanneer jouw favoriete bloemen in bloei staan.

De bollenvelden in corona-tijd

De corona-maatregelen zijn nog van kracht. Laten we er samen voor zorgen dat de gemeenten dit jaar geen wegen hoeven af te sluiten. Zo kunnen we met elkaar blijven genieten van de bloeiende Bollenstreek!

Onze tips:

 • De weekenden en midden op de dag zijn het drukst. Probeer die tijden te vermijden.
 • Check voordat je komt de website van gemeente Lisse voor de actuele situatie.
 • Houd de doorgangswegen open zodat er geen knelpunten ontstaan. Zet je auto niet stil op smalle weggetjes. 
 • Kom op de fiets of trek je wandelschoenen aan. Kom je toch met de auto, parkeer dan op een van de officiële parkeerplekken bij de dorpen. Je vindt ze op de FlowerMap
 • Geef je medebezoekers de ruimte. Houd ook rondom de bollenvelden anderhalve meter afstand van elkaar.
 • Volg de aanwijzingen op van verkeersregelaars of gastheren/gastvrouwen. Bij grote drukte proberen zij alles in goede banen te leiden.

Enjoy the flowers, respect our pride!


Mooie routes langs de bloemenvelden!

De velden in bloei

Waar staan de bollenvelden in bloei? Dat is de vraag die ons in het voorjaar het meest gesteld wordt. De Flower Map is jouw handige hulp om de kleurrijke bollenvelden in de streek te vinden.

Met de herkenbare iconen zie je in een oogopslag de locaties van de bloemenvelden. Klik op het groene tulpenicoon en je ziet op de foto hoe de velden er deze week bij liggen.

Op de kaart vind je ook de parkeermogelijkheden als startpunt voor jouw wandeling of fietstocht, adressen voor fietsverhuur en natuurlijk de leukste bezienswaardigheden en attracties. 

 

Flower Map
 • Fietsen op de Bloemenroute

  Ontdek de veelzijdigheid van de Bollenstreek met de Bollenstreek Bloemenroute. De fietsroute van 35 kilometer laat je genieten van het strand, het uitgestrekte duingebied en de schitterende bloemenvelden

  Bekijk deze fietsroute
 • Fietsen door het hart van de Bollenstreek

  Fietsen door het eeuwenoude ‘Hart van de Bollenstreek’ is een ware belevenis. Laat je in het voorjaar betoveren door de kleurrijke bollenvelden. Geniet van het duinlandschap en werp zo af en toe een blik opzij richting de Noordzee. 

  Download deze fietsroute
 • Wandelen langs de velden

  Langs de bollenvelden richting de zee. Geniet onderweg van het uitzicht op uitgestrekte velden vol bloemen in alle kleuren.

  Download de wandelroute
 • Met de auto eropuit

  Al toerend door de streek ontdek je al die uitbundig bloeiende bloemenvelden.

  ANWB Bollenstreekroute

Respect our pride!

Sta je aan de rand van zo'n felgekleurde bloemenzee, dan is de verleiding groot om even tussen de bloemen te gaan staan. Toch vragen we je nadrukkelijk om de velden niet in te lopen. De bloemen en bollen raken makkelijk beschadigd. Ook worden zo ongemerkt plantenziektes en plagen verspreid. En dat betekent een flinke schadepost voor de kwekers. Dus maak je mooiste bloemenfoto of selfie aan de rand van het veld!

Wil je toch een foto tussen de bloemen? Bezoek dan een van de locaties die daar speciaal voor ingericht zijn.

Bloemenattracties

Op de foto tussen de bloemen? - Vind hier de beste selfiespots!