Door het hart van de Bollenstreek

Fietsen door het eeuwenoude ‘Hart van de Bollenstreek’ is een ware belevenis. Laat je in het voorjaar betoveren door de kleurrijke bollenvelden. Geniet van het duinlandschap en werp zo af en toe een blik opzij richting de Noordzee. Verschillende knusse dorpjes maken het plaatje compleet.

Afstand: 51 km 

Dit ga je zien....


Noordwijkerhout vormt het startpunt van deze route. In het centrum van het dorp kun je een kijkje nemen bij De Witte Kerk uit 1300. Deze prachtige kerk werd in 1573 verwoest door een brand, maar later werd het bouwwerk weer hersteld in oude glorie.

Vanuit hier zet je koers naar het bloemendorp Lisse. Dit dorp, dat omringd wordt door kleurrijke bollenvelden, heeft een rijke bloembollencultuur. Lisse staat bekend om de wereldberoemde bloementuin Keukenhof, de bollenvelden en het museum De Zwarte Tulp. In het gezellige dorpshart is het goed toeven bij een van de vele terrasjes of restaurants die je hier vindt.
 

Download deze route


Tips voor deze route!
 

Strijk even neer bij het water voor een kopje koffie, maak een wandeling rond het kasteel, geniet aan het water bij de Kagerplassen of waai even lekker uit aan de boulevard van Noordwijk.