Ontdek de wandelpaden rond Lisse

Wandelen is dé manier om de omgeving van Lisse te verkennen! Met het wandelnetwerk Bollenstreek kom je op de mooiste plekjes. Je loopt hier over paden langs kleurige bollenvelden en groene weilanden. Het Wandelnetwerk Bollenstreek werkt met een knooppuntensysteem. Op diverse startpunten en langs de routes staan panelen met de routekaarten, knooppunten en informatie over de omgeving.

Onderweg wijzen paaltjes je de weg van knooppunt naar knooppunt. Op die manier is in totaal 100 kilometer aan bewegwijzerde wandelroutes gemaakt. De route loopt grotendeels over verharde paden, maar gaat ook over weilanden en bollenland. In het land zijn overstapjes en bruggetjes gemaakt. Avontuurlijke trekpontjes zorgen op een aantal plaatsen voor de oversteek.

Door Bos en Polder

Het wandelgebied bij Lisse is vernieuwd. Ontdek het Keukenhofbosch en het laarzenpad door Wassergeest

Iedereen kent de naam Keukenhof van de beroemde bloementuin. Minder bekend is dat je hier prachtige kunt wandelen. In het Keukenhofbosch dwaal je over een beboste strandwal en op Wassergeest slinger je via een 'laarzenpad' door polderland en verwilderde hakhoutbossen vol vogels.

Op de natste stukken heeft het Zuid-Hollands Landschap voor nieuwe bruggen en boomstammetjes gezorgd, maar het kan drassig blijven. Trek dus waterdichte schoenen aan en ga op avontuur!

Download deze route