Fietsen, wandelen en varen in en om Lisse

Ben je in Lisse en wil je de omgeving verkennen? Ontdek de vele mogelijkheden. Stap lekker op je fiets, trek je wandelschoenen aan of ga aan boord en laat je varen. Een ding is zeker je zult versteld staan van de eindeloze mogelijkheden en de schoonheid van de omgeving. Kleurrijke bloemenvelden, historische landgoederen, gezellige dorpskernen en de prachtige natuur zijn een feest voor de zintuigen. En verdwalen is er niet bij want met een uitgebreid fiets- wandel- en waterknooppuntennetwerk vind je altijd je weg!

Vertrekpunten wandel- en fietsroutes

Je kunt je fiets- of wandeltocht starten in het centrum van Lisse bij fietsknooppunt 91 of bij wandelknooppunt 36. Ook is er aan de rand van Lisse een Toeristisch Overstappunt (TOP) waar je kunt starten en waar je de auto kunt parkeren. Meer informatie over TOP Lisse
 

Stap op de fiets en ontdek de Bollenstreek

Beleef de Bollenstreek en kom genieten van prachtige fietsroutes langs de uitgestrekte bloemenvelden, prachtig natuurschoon, pittoreske dorpjes en historisch erfgoed. Op de fiets ervaar je pas echt hoe mooi Lisse en de omgeving is. Begin je fietsroute bij knooppunt 91 in Lisse en ontdek de eindeloze mogelijkheden.

Fietsen in deze b(l)oeiende streek zet je zintuigen op scherp, hier beleef je de mooiste momenten.

Ontdek de fietsroutes

De paden op de lanen in…

Te voet ervaar je pas echt hoe mooi Lisse en de omgeving is. Het Wandelnetwerk Bollenstreek neemt je mee over verharde paden, dijken, weilanden en bollenland. Overstapjes en bruggetjes en avontuurlijke trekpontjes zorgen op een aantal plaatsen voor de oversteek. Zo is de natuur dichtbij, zie je de planten, ruik je de bloemen en hoor je de vogels fluiten.

Wandelen in deze b(l)oeiende streek zet je zintuigen op scherp, hier beleef je de mooiste momenten.

 

Ontdek de wandelroutes

Voel je vrij op de Kagerplassen

De wind door je haren, de zon op je gezicht en prachtige Hollandse vergezichten, dit zijn de ingrediënten voor een dagje waterrecreatie op de Kagerplassen. Al dit moois ligt gewoon om de hoek en je waant je even in een andere wereld. Of je nu komt varen, suppen of een kano huurt, je komt tijd tekort. Met het sloepennetwerk ontdek je het plassengebied en is een uitstapje naar Leiden, en de stad ontdekken vanaf het water, erg de moeite waard.

Varen in deze b(l)oeiende streek zet je zintuigen op scherp, hier beleef je de mooiste momenten.

 

Ontdek de plassen