Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar
t/m 31 januari

Filmhuis Lisse - Living

Contact

Adres:
Floralis - Huis van Cultuur
Floralis - Huis van Cultuur
Floralisplein 69
2161 HX Lisse
Plan je route
Afstand:
Filmhuis Lisse -  Living

Te midden van de wederopbouw van het land na WO-II is Williams ambtenaar. Plotsklaps wordt bij hem een terminale ziekte vastgesteld, wat hij voor zijn zoon verzwijgt.

Ook laat hij zich niet op zijn werk zien. Zijn vroegere collega Margaret spoort hem evenwel aan betekenis te vinden in zijn leven.

Londen, 1953. Bill Nighy schittert als de ware Britse ‘gentleman’ Mr. Williams, een rechtlijnige maar eenzame kanto…

Ook laat hij zich niet op zijn werk zien. Zijn vroegere collega Margaret spoort hem evenwel aan betekenis te vinden in zijn leven.

Londen, 1953. Bill Nighy schittert als de ware Britse ‘gentleman’ Mr. Williams, een rechtlijnige maar eenzame kantoorklerk. Hij rouwt al enige tijd om zijn overleden echtgenote, heeft geen contact meer met zijn zoon en laat het leven aan hem voorbijrazen. Wanneer hij te horen krijgt dat hij nog maar enkele maanden te leven heeft, herontdekt hij zijn levenskracht en gaat op zoek naar een manier om de wereld iets mooier achter te laten. Dit ontwapenende drama is gebaseerd op de Japanse film ‘Ikiru’ van Akira Kurosawa, en nu opnieuw bewerkt door schrijver Kazuo Ishiguro (bekend van bestsellers als ‘Never Let Me Go’ en ‘The Remains of the Day’) en geregisseerd door Oliver Hermanus (‘Moffie’, ’Skoonheid’). De hoofdrollen worden gespeeld door Bill Nighy (‘Love Actually’) en Aimee Lou Wood (‘Sex Education’).

“Deze remake van Akira Kurosawa’s Ikiru verplaatst het verhaal, over een bescheiden ambtenaar die in het aangezicht van de dood leert wat leven is, naar het Londen van de jaren vijftig. Met een glansrol voor Bill Nighy.” (de Filmkrant)
“Bill Nighy is briljant in deze sierlijke, aangrijpende Akira Kurosawa-remake van het Japanse drama Ikiru uit 1952, over een man die maanden te leven heeft. Dat zou niet moeten werken – maar het doet het wel en ook prachtig!” (The Telegraph)
“Bill Nighy pakt het leven en de dood schitterend aan in een buitengewoon mooi en droef drama.” (The Guardian)

Meer informatie en kaartverkoop

Locatie