Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar
t/m 3 april

Ontmoet de kunstenaars van de tentoonstelling Tulpen Nu!

Contact

Adres:
Museum De Zwarte Tulp
Museum De Zwarte Tulp
Heereweg 219
2161 BG Lisse
Plan je route
Afstand:
Vaas met Tulpen

Deze zondagmiddag in april komt er een kunstenaar van de tentoonstelling Tulpen Nu vertellen over zijn of haar werk. Benieuwd naar het verhaal achter het kunstwerk? Bezoek dan de Zondagmiddag in museum De Zwarte Tulp. Vandaag Diana Harteveld

Al eeuwenlang zijn kunstenaars geboeid door de tulp. Sinds tulpen aan het eind van de zestiende eeuw Nederland bereikten, hebben schilders, tekenaars en graveurs geprobeerd hun schoonheid te vangen en zo de vergankelijke bloemen een lang leven te schenken.
Ook nu zijn er kunstenaars voor wie de tulp een bron van inspiratie is. Letterlijk. Hun streven is niet de bloemen zo natuurgetrouw mogelijk weer te geven, maar zij zien de tulp als middel, om vergankelijkheid te verbeelden, ze voor vergankelijkheid te behoeden of om de abstracte vorm te gebruiken voor hun kunstwerken.

Diana Harteveld na een loopbaan als software-engineer besloot Diana fulli-time keramiste te worden, werden tulpen haar hoofdmotief. Losse tulpen maar meestal tulpen als onderdeel van decoratieve sculpturale objecten, in vazen, vaak op een onderstel dat lijkt op een klein tafeltje.

Wanneer

  • Meet en Greet duurt ongeveer een half uurtje

Prijzen

  • Voor bezoekers van de tentoonstelling Tulpen Nu is de meet en greet gratis

Locatie