28 mei, 31 mei en nog 2 dagen

Expositie Kleurenpracht - Bloeiende Bollenvelden

Contact

Pop up Galerie
Koninginneweg 8
Lisse
Plan je route

vanaf jouw locatie

In de pop-up galerie (Koninginneweg 8) tonen ruim honderd kunstenaars vijf weken lang hun bijzondere werken. ‘Kleurenpracht’ is een initiatief van Museum de Zwarte Tulp. Het thema is dit jaar Bloeiende Bollenvelden.

Het aantal inzendingen, afkomstig uit het hele land, is dit jaar overweldigend. De commissie die zich met de selectie bezighoudt heeft dan ook een aantal kunstenaars moeten teleurstellen. ”Er is thans simpelweg onvoldoende plek beschikbaar’’, aldus museumvoorzitter Herman Hollander. Het museum bekijkt intussen of het mogelijk is om volgend jaar alsnog een grotere expositieruimte in te richten.

Aan de expositie, bedoeld voor professionals, amateurs en aanstormend talent, zijn tevens prijzen verbonden. Naast de beoordeling door een deskundige jury, kan ook het publiek een voorkeur uitspreken voor het mooiste kunstwerk. Er zijn twee categorieën: professionals en amateurs. Voor beide categorieën zijn drie prijzen beschikbaar gesteld: € 750, € 500 en € 250. De prijsuitreiking is op zaterdag 3 juni 2023. De winnaars mogen hun werk daarna desgewenst tot en met 18 juni in het museum zelf exposeren.

Wanneer

  • Elke vrijdag, zaterdag, zondag, woensdag en donderdag t/m 2 juni 2023 13.30 - 16.30 uur

Locatie