Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar
t/m 26 november

Grimbergen Boeken; meet & greet Auke Kok

Contact

Adres:
Grimbergen Boeken
Heereweg 237
2161 BG Lisse
Plan je route
Afstand:
Meet & greet Auke Kok

Auke brengt een informeel bezoek aan onze winkel voor een meet & greet. Je kunt vragen stellen over zijn romandebuut 'Flinke jongen' en luisteren naar wat Auke vertelt. En vertellen kan hij: over deze roman en over voetbal!

Dé roman en hét cadeau voor liefhebbers van voetbal, literatuur en een aangrijpend en ontroerend verhaal over zijn jeugd. Auke signeert het boek natuurlijk met de door jou aangereikte opdracht.

Over het boek:
Flinke jongen volgt een jaar uit het leven van Hidde, een jongen van twaalf in een ogenschijnlijk leuk, zelf…

Dé roman en hét cadeau voor liefhebbers van voetbal, literatuur en een aangrijpend en ontroerend verhaal over zijn jeugd. Auke signeert het boek natuurlijk met de door jou aangereikte opdracht.

Over het boek:
Flinke jongen volgt een jaar uit het leven van Hidde, een jongen van twaalf in een ogenschijnlijk leuk, zelfs kleurrijk, maar in feite ongelukkig gezin. Zijn hardwerkende vader kan onverwachts in enorme driftbuien losbarsten, zijn charmante maar wispelturige moeder biedt geen houvast, en hij ziet het toch al niet zo goede huwelijk van zijn gereformeerde ouders snel afbrokkelen. De leden van het gezin misleiden elkaar, liegen als het uitkomt. Buiten, voetballend met zijn vriendjes, voelt Hidde zich veiliger dan binnen. Meer en meer wordt hij een dagdromer en stijgt hij op in fantasieën over heldendaden met de bal. Hij wapent zich met stilzwijgen, met observaties van zijn opstandige broer die door zijn vader wordt geslagen en vernederd. Zo overleeft hij door slimheid en calculerend gedrag – op grote afstand van zijn helden in het Nederlandse profvoetbal die in dit jaar, 1969, op weg zijn naar de wereldtop. Hidde is lang niet zo flink als zijn idolen in de stadions. Of toch wel? Uiteindelijk doet hij een verwoede poging in dit aangrijpende verhaal over voetbal, dat niet zomaar een spelletje is maar een reddingsboei in een tijd van stijgende welvaart en afbrokkelende zekerheden.

Prijzen

  • Gratis Aanmelden gewenst: info@grimbergenboeken.nl

Locatie