wekelijks

Expositie Warmonds verleden komt tot leven

Contact

Adres:
De Roekenhof
Herenweg 84
2361 ET Warmond
Plan je route
Afstand:
warmelda

Het eerste deel van de tentoonstelling laat zien wat er in afgelopen decennia bij archeologische opgravingen in Warmond allemaal gevonden is.

De opgraving van de rand van een prehistorische nederzetting die zo’n 4500 jaar geleden achter het voormalige Seminarie was gelegen, wordt uitgebreid beschreven. Maar vooral het middeleeuwse dorp krijgt aandacht, met de verschillende kastelen en ook de verdwenen kloosters in de hoofdrol. Ten slotte wordt de meest recente opgraving middenin het dorp (Dorpsstraat 31-33) ook gepresenteerd. Kom ontdekken wat waar allemaal gevonden is en ook elders in het dorp!

Het tweede deel van de tentoonstelling is gewijd aan Warmond in oude foto’s. Al sinds het prille begin van de fotografie wordt het dorp uitgebreid vastgelegd op de gevoelige plaat. Hoewel de oude kiekjes ons heel vertrouwde plekken in het dorp laten zien, worden we toch getuige van taferelen die zich soms wel honderd jaar geleden afspeelden. Deze fotografische reis door de tijd zal niemand onberoerd laten.

De dubbele tentoonstelling is te bezoeken op de Roekenhof.

Wanneer

  • elke zaterdag11.00 - 14.00 uur

Locatie