t/m 31 december

Expositie "Buren van Bernardus"

Contact

Woonzorg locatie Bernardus
Hoofdstraat 82
Sassenheim
Plan je route

vanaf jouw locatie

Zes leden van het regionale KunstenaarsCollectief KuCo (www.KuCo.nl) zijn buren van Bernardus. Zij wonen namelijk allemaal in Sassenheim. Voor deze gezamenlijke expositie laten zij een aantal van hun mooiste werken zien.

Op de diverse expositiewanden in De Bernardus die zowel links als rechts van de ingang te vinden zijn, is werk te zien van Lisette Hogewoning,…

Op de diverse expositiewanden in De Bernardus die zowel links als rechts van de ingang te vinden zijn, is werk te zien van Lisette Hogewoning, Sonja van Egmond, Thelma den Adel, Gerdien Biersteker, Ellen Gozeling en Tineke van Amsterdam.   Lisette heeft speciaal voor deze expositie voor haar serie van bankjes in Sassenheim gekozen. Deze sfeervolle werkjes hangen op de muur bij de vitrinekasten. Herkent u de plekjes waar de banken staan? Zo niet, dan staat de locatie erbij vermeld.   Van Sonja van Egmond zijn vijf dierenportretten te zien. Een prachtig paard, twee koeien, een hond en een kat zijn verspreid over de diverse expositiewanden te bewonderen.   Thelma den Adel heeft diverse sfeervolle schilderijen gemaakt waarin je van alles kunt zien. De kleuren spatten van het doek en de vormen doen dromerig aan.   De "Engelenkerk" van Gerdien Biersteker valt meteen op in de hal. Verder heeft zij een grote diversiteit van werken ingeleverd, van haan tot narcis, waarbij de gemene deler is dat al haar werk knalt van kleur.   Voor de tekeningen van Ellen Gozeling moet je even de tijd nemen om alle details in je op te nemen. Haar werk is een combinatie van mandala en zentangle en met veel liefde voor detail gemaakt.     Het werk van Tineke van Amsterdam doet onder andere aan Escher denken en lijken soms te bewegen. Ook is een glas in lood raam te herkennen.   In de drie vitrinekasten naast de entree is glaswerk te zien van KuCo leden Mieke Bijkerk-Hanse, Anita van Vliet en Caroline den Haan.

Wanneer

  • Dagelijks t/m 31 december 2023
  • vrij te bezichtigen tijdens openingstijden van woonzorglocatie Bernardus

Locatie