t/m 18 augustus

Bibliotheek Lisse - expositie Annelies en Annelies

Contact

Adres:
Bibliotheek Lisse
Bibliotheek Lisse
Koninginneweg 79 a
2161 ZB Lisse
Plan je route
Afstand:
Expositie Annelies en Annelies

In de bibliotheek van Lisse is de expositie Annelies & Annelies te bezichtigen van kunstenaars Annelies Sleper en Annelies Witjens.

Annelies Sleper maakt boetseer- en keramiekbeelden. Dit kan van alles zijn zoals (fantasie)dieren, koppen, bloemen of schalen. Soms lijkt een beeld op een vogel, maar het kan ook iets zijn dat niet echt bestaat. De beelden zijn gemaakt van gevonden hout en keramiek waarmee ze van alles uit probeert tijden het boetseren en keramieken.

De schilderijen van Annelies Witjens bestaan uit laagjes, waar de kunstenares verzot op is. Een beeld kan opgebouwd worden uit bijvoorbeeld een laag dat bestaat uit een dier in het landschap, met daaroverheen een laag kleurenregen van druppeltjes of vlekken om vervolgens nog een laag met tamponeerwerk door een sjabloon heen aan te brengen. Hiervoor gebruikt Annelies vaak stoffen waarop een patroon staat. Dwars door al die lagen heen kan men dóórkijken en dan wordt iets gezien wat op het eerste gezicht helemaal niet zichtbaar was.

Wanneer

  • dagelijks t/m 18 augustus 2022
  • De expositie is gratis te bezichtigen tijdens openingstijden van de Bibliotheek in Lisse.

Neem alvast een kijkje

Locatie