Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar
t/m 28 september

Feestweek Lisse - Grote Kortebaanwedstrijd

Contact

Heereweg
Lisse
Plan je route

vanaf jouw locatie

De kortebaandraverij, een prachtige middag paardensport op hoog niveau op de kortebaan aan de Heereweg.

De kortebaan is een spectaculair onderdeel van de drafsport. De paarden met pikeurs op de sulky’s razen met bijna 60 kilometer per uur over de Heereweg in Lisse. Leuk om te zien, maar het is veel leuker kijken wanneer je weet hoe de sport en het wedden op paarden werkt.  

Totalisator

Als de loting (programma) bekend is op dinsdag 26 september, kun je een weddenschap afsluiten bij de totalisator.

Dit kan op 3 plekken:

 • in Lisse bij John de Bruin, Speciaalzaak, aan de Herenweg 240a
 • via internet op www.zeturf.bet (bij het afsluiten van een nieuw account, is er een welkomstbonus beschikbaar) ​
 • op de baan bij de totalisatorwagen

Geen zin meer in lange rijen bij de totalisator of bent u ook altijd uw tickets kwijt. Maak dan vandaag nog uw online account aan bij www.zeturf.bet, de t…

De kortebaan is een spectaculair onderdeel van de drafsport. De paarden met pikeurs op de sulky’s razen met bijna 60 kilometer per uur over de Heereweg in Lisse. Leuk om te zien, maar het is veel leuker kijken wanneer je weet hoe de sport en het wedden op paarden werkt.  

Totalisator

Als de loting (programma) bekend is op dinsdag 26 september, kun je een weddenschap afsluiten bij de totalisator.

Dit kan op 3 plekken:

 • in Lisse bij John de Bruin, Speciaalzaak, aan de Herenweg 240a
 • via internet op www.zeturf.bet (bij het afsluiten van een nieuw account, is er een welkomstbonus beschikbaar) ​
 • op de baan bij de totalisatorwagen

Geen zin meer in lange rijen bij de totalisator of bent u ook altijd uw tickets kwijt. Maak dan vandaag nog uw online account aan bij www.zeturf.bet, de totalisator en verdien 60 euro aan bonus.
Tips, speluitleg en voorbeschouwing vindt u ook op deze site zeturf – Wedden op paarden of via https://kortebaanbond.nl/kortebaankalender/.

En vergeet niet, de vereniging ontvangt een gedeelte van de wedomzet, dus ook nu ondersteun je de vereniging met je inzet.

Live stream
Iedereen kan de wedstrijd zien!
De kortebaanwedstrijd is live te volgen op de Heereweg, de site van de wedaanbieder Zeturf en BES

Totalisator

Jeugdtoto voor kinderen tot en met 12 jaar

Voor onze jongste spelers organiseren we een speciale jeugdtoto. Op een speciaal formulier, welke verkrijgbaar is bij de kraam van de Draverijprogramma’s, kan de uiteindelijke winnaar (het nummer) aangekruist worden. Vervolgens kan het betreffende formulier weer ingeleverd worden bij dezelfde kraam. Dit kan uiterlijk voor de 1e start van de kortebaan. Na de start is inleveren niet meer mogelijk. Elke deelnemer heeft zo wie zo prijs. Tevens worden onder de juiste inzenders ook nog 3 bekers verloot.

Totalisatorwedstrijd voor leden.
Alle leden hebben bij hun lidmaatschapskaart een totalisatorkaart ontvangen. Vul uw prognose van de totalisatoromzet in en lever de kaart, uiterlijk op de dag van de kortebaanwedstrijd vóór 13.00 uur, in bij John de Bruin Speciaalzaak, Heereweg 240a, 2161BR Lisse
Het totaal bedrag van de totalisator in 2022 bedroeg € 75.677,50

Wedden op de kortebaan

Wedden op de kortebaan doet u bij de totalisatorwagen die op een opvallende plek is neergezet. U vertelt aan de medewerker aan het loket wat en hoe u wilt spelen en u kunt aan het einde van de middag het eventuele gewonnen bedrag ophalen. Het gewonnen bedrag hangt af van uw inzet, de totale inzet en het aantal mensen dat dezelfde voorspelling heeft gedaan. Des te minder mensen dezelfde weddenschap hebben afgesloten als u, des te hoger de uitbetaling per ingelegde euro. U heeft diverse wedmogelijkheden. Let daarbij op dat de paarden voor de totalisator altijd het nummer van de eerste omloop behouden.

Winnend
U zet in op de uiteindelijke winnaar van de kortebaandraverij. U kunt voor elke omloop (met uitzondering van de beslissende omloop/finale) een keuze maken tussen de deelnemende paarden die nog in de strijd zijn. Vanaf 1 euro per weddenschap kunt u zoveel paarden spelen als u zelf wilt.

Plaats
Met een plaatsweddenschap moet het door u gespeelde plaats in de einduitslag bij de eerste drie eindigen. Omdat het risico dat u niets wint, lager is dan bij een winnend weddenschap, liggen de uitbetalingen bij plaats gemiddeld lager dan bij winnend. U kunt voor elke omloop (met uitzondering van de beslissende omloop/finale) plaats spelen. Houd er rekening mee dat voor een omloop waarin minder dan acht paarden starten, slechts de eerste twee paarden worden uitbetaald voor een plaatsweddenschap.

Duo
U voorspelt welke twee paarden aan het einde van de middag als eerste en tweede eindigen. De volgorde wie als eerste en tweede eindigt is daarbij van belang. Kunt u niet kiezen? Speel dan duorond.
Wanneer u bijvoorbeeld duo 1 en 2 rond speelt, verdubbelt u automatisch uw inzet, maar is de volgorde in de einduitslag niet van belang. U plaatst als het ware twee verschillende weddenschappen. Houd bij duospel op de kortebaan rekening met de speciale duo- en trionummers. Deze staan afgedrukt in het programma. De paarden 1 en 2 in de eerste omloop zijn duo 1, de paarden 3 en 4 zijn duo 2 enz. U speelt per nummer dus eigenlijk twee paarden tegelijk. De minimuminzet is 0,50 euro. U kunt duo alleen voor de eerste omloop spelen.

Trio
Trio is een moeilijk, maar wel lucratief spel. U voorspelt namelijk de eerste drie paarden in de einduitslag in de juiste volgorde. Lukt u dit? Dan kunt u meestal op een flinke uitbetaling rekenen! Kunt u niet kiezen in welke volgorde u uw paarden speelt? Kies dan voor trio-rond. Uw inzet gaat keer zes, maar de volgorde in de einduitslag in niet van belang. U plaatst als het ware zes verschillende weddenschappen. Houd bij triospel op de kortebaan rekening met de speciale duo- en trionummers. Deze staan afgedrukt in het programma. De paarden 1 en 2 in de eerste omloop zijn nummer 1, de paarden 3 en 4 zijn nummer 2 enz. U speelt per nummer dus eigenlijk twee paarden tegelijk. De minimuminzet is 0,50 euro. U kunt trio alleen voor de eerste omloop spelen.

Winscore
Wilt u in de eerste en tweede omloop (mits er nog zes combinaties over zijn) bij elke rit een extra spanningselement? Speel dan winscore. U voorspelt voor elke rit welk paard er doorgaat naar de volgende omloop door een kruisje te zetten op het winscoreformulier. Dit formulier haalt u gratis op bij de totalisatorwagen. Bent u na de eerste of tweede omloop degene met de minste fouten? Dan krijgt u uitbetaald. Des te minder mensen net zo veel fouten hebben gemaakt als u, des te hoger de uitbetaling. De minimuminzet is 2 euro. U kunt winscore ook online en bij de verschillende verkooppunten van Runnerz spelen. Hierdoor kunt u ook meerdere combinaties op hetzelfde formulier spelen.

Prijzen

 • PRIJS LEDEN HDV
  Gratis (inclusief programma op vertoon van de ledenkaart)

  PRIJS NIET-LEDEN
  € 5.00 (inclusief programma)

  Kinderen van leden tot 16 jaar hebben gratis toegang

Locatie