Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar
t/m 21 maart

Vereniging Oud Lisse; De tulpomanie in de Nederlanden

Contact

Adres:
De Vergulde Zwaan
1ste Havendwarsstraat 4
Lisse
Plan je route
Afstand:
Vereniging Oud Lisse

Hoe kunnen we de lente nu het beste beginnen, dan met een lezing over de Tulpomania? Peter Vink, neemt u graag mee terug in de tijd en frist uw geheugen weer op over deze periode in 1633-1637.

In zijn lezing gaat hij in op de komst en verspreiding van de eerste tulpen in de Nederlanden. Ook vertelt hij over verschillende andere (historische) aspecten die bij de vroegste teelt van tulpen een rol hebben gespeeld. Daarnaast gaat hij in op de speculatiegolf en de absurd hoge prijzen die voor sommige tulpenbollen werden betaald, zoals de Semper Augustus oftewel de ‘roodgevlamde koningin’ die als de Rolls Royce onder de tulpen gold. Maar ook hoe na het instorten van de markt daar op werd gereageerd. Tenslotte wordt ingegaan op andere speculatie-bubbles met bloembollen en een vergelijking getrokken met de huidige Bitcoin-handel.

Voor iedereen die meer wil weten over deze interessante episode in de geschiedenis van de tulpenteelt- en handel wordt dit een bloemrijke lezing. In het kader van de tentoonstelling Tulpenkoorts, dat vanaf 18 maart in Museum de Zwarte Tulp is te zien, is deze lezing tevens een mooie voorbereiding.

Wanneer

  • De zaal is open vanaf 19:30 uur.

Prijzen

  • Toegang voor leden van Oud Lisse gratis; toegang voor niet-leden is EUR 3.

Locatie