donderdag 9 december

Grimbergen Boeken; Milo van Bokkum vertelt over zijn boek grensstreken

Contact

Adres:
Grimbergen Boeken
Heereweg 237
2161 BG Lisse
Plan je route
Afstand:
MILO VAN BOKKUM VERTELT OVER ZIJN BOEK GRENSSTREKEN

Milo van Bokkum geeft een lezing over zijn zojuist verschenen boek Grensstreken, in het bijzijn van onze Geschiedenis Genootschappen Papyrus en Lezend Verleden en geïnteresseerden.

'Grensstreken' onderzoekt de aantrekkingskracht van grenzen, aan de hand van de wonderlijkste voorbeelden. Waar komen de enclaves, de kronkels…

'Grensstreken' onderzoekt de aantrekkingskracht van grenzen, aan de hand van de wonderlijkste voorbeelden. Waar komen de enclaves, de kronkels en de rechte lijnen op de wereldkaart vandaan? Waarom gebruikten grensmakers een liniaal? Bestaat er een land in een land in een land? En zijn er stukken van de wereldbol die door geen enkel land worden geclaimd? Bestaan er volken die aan beide zijden van een hooggebergte leven? Grenzen hebben in ons hoofd een verregaande invloed. We staan soms uren te wachten om er een over te steken, en leren van jongs af aan hoe ze de wereld verdelen. In alle werelddelen begrenst de mens zijn land van dat van de buren, en scheidt zo het Zelf van de Ander. Milo van Bokkum bestudeert de lijn die ons van de ander scheidt, en hoe dat zo is gekomen. Die grenzen vormen niet alleen miljoenen kilometers identiteit, ook zijn ze een schier oneindige bron van smakelijke geschiedenissen. Grensstreken is zeer rijk geïllustreerd met de schitterendste historische kaarten.

Wanneer

  • donderdag 9 december 2021om 19.30 uur
  • Inloop vanaf 19.15 uur voor koffie en thee. Na afloop drinken we nog wat.

Prijzen

  • Gratis Toegang vrij, vrijwillige bijdrage voor de versnaperingen.

Locatie